Nieuws

Nederland Leest ‘Een vlucht regenwulpen’LEZEN - Van vrijdag 1 tot en zondag 30 november vindt de negende editie plaats van Nederland Leest.  Dit keer doen de bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam hun leden de roman Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart cadeau. 

Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest wordt iedereen uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. Leden van de Bibliotheek ontvangen dit jaar het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart.

Het boek uit 1978 is een klassieker. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. 

Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld. Leden van de Bibliotheek kunnen het boek,  zolang de voorraad strekt, gratis ophalen in de Bibliotheek.

Maarten ‘t Hart
Maarten ‘t Hart (25 november 1944) studeerde Ethologie en promoveerde in 1978 op een proefschrift over het doorkruipgedrag van de driedoornige stekelbaars. Zijn schrijverscarrière begon met de roman Stenen voor een ransuil (1971). Met Een vlucht regenwulpen (1978) brak Maarten 't Hart door naar het grote publiek. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en het werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong met in de hoofdrol Jeroen Krabbé.

Nederland Leest is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken.