Nieuws

PvdA wil opvang asielzoekers in Veendampvda_02.jpg

ASIELZOEKERS - De PvdA Veendam wil dat de gemeente Veendam zich openstelt voor opvang van asielzoekers. De nood is hoog omdat de wereld op diverse plekken in brand staat en er veel mensen op de vlucht zijn. Het COA verzorgt de opvang van asielzoekers en heeft een schrijnend tekort aan opvangplekken.

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen maandag 20 oktober, heeft de PvdA een motie ingediend en steun gevraagd aan de andere partijen om zich hierin proactief op te stellen.

De PvdA vindt dat het gemeentebestuur zich actief moet melden bij het COA en op zoek moet gaan naar opvangplekken. De gemeenten heeft leegstaande panden en grondlocaties die mogelijk geschikt te maken zijn. Wellicht zijn er ook bedrijven/ eigenaren die panden leeg hebben staan en ter beschikking willen stellen. Er zijn al gemeenten en bedrijven die zich spontaan melden bij het COA. Veendam is de 2e sociaalste gemeente van Nederland en daar past een dergelijk humaan beleid bij.

Daarom heeft de PvdA een motie ingediend. De SP heeft de motie gesteund en mede ingediend. De coalitiepartijen, VUK en het college voelden hier helaas niets voor. Als het COA het initiatief neemt wil men het in overweging nemen. Dat zal de PvdA doorgeven aan het COA.

Parkstadveendam is benieuwd naar uw mening?

Klik hier voor u mening