Nieuws

Scholierenfeest met Transform Djs in Jinx20141018_Stichting_Afterbeat__TransformDJs_small.jpg

FEEST - Na een jaar afwezigheid heeft Stichting Afterbeat weer een band geboekt uit de Verenigde Staten. Transform Djs komt na een daverend succes vorig jaar in de Rembrandt nu optreden in Uitgaanscentrum Jinx in Veendam. Het scholierenfeest is voor jongeren vanaf 12 jaar.

Transform Djs komt niet alleen in Veendam een show geven maar verzorgt ook workshops op scholen in de regio. De Transform Djs uit Denver hebben dit ook afgelopen jaar in Veendam gedaan en vonden het zo fantastisch dat ze het idee nu ook in de Verenigde Staten uitzetten.

Stichting Afterbeat Veendam organiseert evenementen met artiesten voornamelijk uit het buitenland. Hiervoor worden ze gefinancierd door verschillende sponsoren en kerken uit de omgeving. Het doel is om het suffe imago van gospel en Christenen weg te poetsen. Dat gospel alleen nog maar uit koren en black gospel bestaat is erg achterhaald. De gospel scene is een aparte scene met alle muziekstromen die je maar kan bedenken. Het enige verschil is dat de muziek niet alleen over liefde gaat maar ook over het geloof.

Veendam is niet meer de enige locatie in Nederland waar de stichting actief is. Ondertussen is er ook een locatie geopend in Kollumerzwaag. Afterbeat Noord Oost Friesland. Ook daar komen de Transform Djs een optreden verzorgen. Stichting Afterbeat heeft de wens om het concept landelijk uit te kunnen zetten.