Nieuws

Cursus ‘Omgaan met dementie’ start 17 november
in Breehorn VeendamBREEHORN - Op 17 november start de cursus ‘Omgaan met dementie’ voor partners, familieleden en andere direct betrokkenen bij mensen met dementie. In 5 bijeenkomsten op de maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur krijgt u praktische en emotionele ondersteuning in het zorgen voor iemand met dementie. De locatie is woonservicecentrum Breehorn, Boven Westerdiep 86 in Veendam.

Ongeveer 70% van mensen met dementie woont thuis en doet een beroep op zijn of haar naaste, ook wel de mantelzorger genoemd. Zorgen voor iemand met dementie is vaak zeer intensief en kan lang duren. Uit ervaring blijkt dat de mantelzorger de zorg zolang mogelijk wil volhouden. Om de mantelzorgers te ondersteunen wordt de cursus “Omgaan met dementie” georganiseerd.

In de cursus worden diverse thema's behandeld en krijgt u als deelnemer praktische en emotionele ondersteuning. Praten over de situatie met andere mensen die hetzelfde meemaken geeft herkenning en erkenning.

De cursus is voor iedereen kosteloos toegankelijk en gaat van start bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden kan tot 8 dagen voor aanvang van de cursus.

Heeft u belangstelling en wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Bertha van der Spoel of Liesbeth van Woerkom, telefoon 0598-686716 (maandag t/m donderdag).

De cursus is een initiatief vanuit het Netwerk Dementie Groningen, regio Oost. Het netwerk is een  samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties in de provincie Groningen en heeft als doel eenduidige zorg voor mensen met dementie en hun omgeving. Zorggroep Meander is een van de partners in het netwerk. Hiermee is Zorggroep Meander “Vertrouwd en dichtbij” voor bewoners en cliënten in Oost-Groningen.