Nieuws

Winkler Prins College Tour ontvangt Gerard Kemkers
Op topcoach staat een vragenvuur te wachten20141015_WP_WPCT_team.JPG

WINKLER PRINS - Het College Tour team van Winkler Prins trapt dit schooljaar af met een topcoach: Gerard Kemkers. Vorig jaar is het bekende concept gelanceerd op Winkler Prins en werd toen nog georganiseerd door docenten. Tegenwoordig is er een team, bestaande uit een aantal havo- en vwo-leerlingen, dat de Winkler Prins College Tour organiseert. Het concept? Een spraakmakende gast wordt geïnterviewd door een presentator én het publiek. Het bijzondere aan een zogeheten College Tour is dat het niet zomaar een lezing is. De gast is niet de hele tijd een verhaal aan het houden, maar voert een conversatie met het publiek.

20141015_WP_Gerard_Kemkers.jpg

Gerard Kemkers
Gerard Kemkers is een schaatscoach en oud-langebaanschaatser. Op de Olympische Winterspelen in Calgary (1988) veroverde Kemkers een bronzen plak op de vijf kilometer. In december 2006 werd Kemkers verkozen tot coach van het jaar. Hij is coach geweest van de zeer succesvolle TVM-schaatsploeg. Sven Kramer, Ireen Wüst en Paulien van Deutekom kozen voor de TVM-ploeg. Zijn sabbatical had op 1 oktober ten einde moeten komen. Hij zou dan weer aan de slag gaan, ergens in de sportwereld, eventueel in het schaatsen. 'Maar ik heb dat einde een beetje opgeschoven’, aldus Kemkers.  

Vragen
Op 24 oktober start de Winkler Prins College Tour om 13.30 uur in Binnenwoel aan de Raadsgildenlaan 1 in Veendam. Het publiek bestaat uit leerlingen van havo 5, vwo 5 en vwo 6. Deze leerlingen hebben al vragen voorbereid voor Gerard Kemkers. “Hoe moeilijk is het om een willekeurige jongen of meisje om te toveren in een professionele schaatser en wat komt daar bij kijken?”, is een vraag van Bernardo uit vwo 5. De leerlingen van het College Tour Team hebben deze en vele andere vragen verzameld en nemen vrijdag de 24e de presentatie voor hun rekening. Het College Tour team verwacht dus een dynamische middag!