Nieuws, Sport

Gouden KNVB speld bestuurslid Michiel Luttje20141012_2014-10_Gouden_KNVB_speld_bestuurslid_Michiel_Luttje.jpg

SPELD - Na de 2-1 overwinning op ZNC was er vanmiddag een bijzonder moment voor onze vrijwilliger in hart en nieren en tevens bestuurslid van onze vereniging, Michiel Luttje. Er ging maanden aan voorbereiding aan vooraf, waarna we vlak na de zomervakantie het bericht kregen dat ons verzoek door de KNVB werd gehonoreerd. Michiel zit dit jaar namelijk precies 20 jaar in het Bestuur van onze vereniging, en met name aan de uitvoerende kant zit Michiel niet stil. Hij is namelijk actief als vrijwilliger bij de onderhoudsploeg, hij staat als consul tegen dag en dauw op om de velden te keuren of er wel of niet gespeeld kan worden bij slecht weer. Hij is jaren leider van de zondagselectie geweest en hij staat altijd klaar bij grote en kleine klussen.

Daarnaast is Michiel al jaren actief als scout van de KNVB en heeft hij in de afgelopen jaren vele jeugdelftallen van de KNVB begeleid, wat hij tot op de dag van vandaag nog met veel plezier doet. Zijn inspanningen zijn dan ook met afstand goud waard voor onze vereniging.

Om maar een voorbeeld te noemen, in de afgelopen weken heeft hij samen met zijn compagnon Jan Hoving weer een bovenmatige inspanning geleverd om de nieuwe loungehoek in de kantine in elkaar te timmeren. En dat gaat met uiterste precisie, zoals we dat altijd van Michiel gewend zijn. In alle dingen die hij doet, van klein tot groot, streeft hij naar perfectie. Soms kan dat een beetje nors overkomen, omdat het precies zo moet en niet anders, maar wij weten dat er meer rek in Michiel zit, dan dat je aan de buitenkant soms zou denken. Michiel heeft in de afgelopen jaren namelijk vele inspanningen geleverd, waarbij hij tot het uiterste van zijn kunnen is gegaan. En die waardering mag wel eens uitgesproken worden.

Voor wie wel eens bij Michiel thuis is geweest, is er geen ontkomen aan dat Michiel het voetbal en de KNVB een warm hart toedraagt. Op zijn garagedeur pronkt ter hoogte van diezelfde deur het logo van de KNVB. Als je bij hem de oprit opdraait, waan je je op steenworp afstand van het hoofdveld van Wildervank, even op het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist.

Het is dan ook des te bijzonderder dat de heer Henk Hoiting vandaag namens de KNVB hem de gouden speld op kwam spelden als dank voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger en in het bijzonder zijn 20 jarig jubileum als bestuurslid van onze vereniging.

Als smoes hadden we bedacht dat onze secretaris Barto en penningmeester Bert hem direct na de wedstrijd even weg zouden lokken naar het achterste kunstgasveld met de mededeling dat er elektriciteitskabels los lagen met alle gevaren van dien. Om vervolgens zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen door de poort richting het veld te begeleiden. Echter, nuchter als Michiel is, kregen zijn collega bestuursleden die hem met een smoes weg zouden lokken te horen dat hij niet voornemens was om naar veld 2 te gaan, want daar konden helemaal geen elektriciteitskabels los liggen.

Inmiddels was zijn familie bij de kantine gearriveerd, en werden de bezoekers verzocht om even buiten te wachten in verband met een ophanden zijnde verrassing. Aangezien Michiel zijn echtgenote de afgelopen 20 jaar misschien 2 keer op ons Sportpark geweest is, keek hij wel een beetje vreemd op dat ineens zijn gehele familie aanwezig was, maar een lampje begon nog niet direct te branden. Zijn echtgenote speelde het perfect mee en wimpelde het af met de opmerking ‘Ach, we zijn gewoon even een blokje aan het wandelen.’.

Uiteindelijk werd na een korte introductie van de voorzitter, werd het woord gegeven aan de heer Henk Hoiting van de KNVB, die Michiel na een korte toespraak in het bijzonder waardeerde door hem de gouden speld van de KNVB op te spelden. Enigszins beduusd overging Michiel het gehele tafereel. En na het maken van de nodige foto’s met de gehele familie, was er in de bestuurskamer tijd en ruimte om na te genieten onder het genot van een heerlijke taart. Langs deze weg willen wij Michiel ook nogmaals bedanken voor zijn enorme inzet in de afgelopen 20 jaar en hopen wij stilletjes dat hij ook de komende 20 jaar nog minstens aan onze vereniging verbonden is.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
De volgende vraag is om te voorkomen dat er spam op de site gezet wordt door robotjes.