In de tweede helft gingen 'alle remmen los'
bij Wildervank (zon) -ZNC

20141013_Wildervank_IMG_0205.JPG

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Afgelopen zondag moest Wildervank de 'kraker' spelen tegen ZNC. De Zuidbroeksters beten fel van zich af en de roodhemden van oefenmeester Jaap Veldhuis moesten werkelijk alle 'zeilen' bij zetten om de bezoekers van het 'lijf' te houden. De rust ging in met een dubbelblanke stand maar na de thee gingen bij beide ploegen alle 'remmen' los. Dat was natuurlijk een 'kolfje na de hand' van de toeschouwers die van de ene senstatie in de andere vielen. Met nog een kwartier te spelen kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Drie minuten later was het Wildervank die de gelijkmaker liet noteren: 1-1. En de 'krenten waren nog niet uit de pap' of de thuisploeg kwam op een 2-1 voorsprong door een fantastische trap van spielmacher Paul Tuntelder. Door deze overwinning staat Wildervank op een vierde plaats in de derde klas.

Het eerste half uur was er bij beide ploegen niet veel 'vuurwerk' te bespeuren. De bal werd veelvuldig rond gespeeld maar zonder mogelijkheden of kansen. Pas in de 35ste minuut begreep ZNC dat er iets moest gebeuren. 'Broukster'Joop Uldriks kreeg een grote kans om doelman Michel Bakker van Wildervank te verschalken. Maar toen hij dichtbij de Wildervanker doelman kwam, kreeg hij de 'schrik' van zijn leven en mistte.

De formatie van trainer Veldhuis moest natuurlijk iets terug doen en dat begrepen zijn 'discipelen' dan ook direct. En Stefan Mulder begreep dat als eerste. Een breedopgezette aanval werd 'uit de 'hoge hoed getoverd' en het leer suisde net voor het doel langs van doelman Bernie Prins van ZNC. De gasten lieten zich natuurlijk ook niet 'de kaas van het brood eten' en Harmen Hager zag zijn trap voor langs gaan. In het laatste kwartier van de eerste helft was ZNC de betere ploeg, maar het legde geen 'windeieren'.

20141013_Wildervank_IMG_0208.JPG

Wildervank opende de tweede helft als een 'raket'. Een één-tweetje tussen de Wildervank-spelers Vincent van Marle en Stefan Mulder en laatst genoemde kwam voor een open doel te staan, maar hij mistte jammerlijk. Trouwens Mulder zat de hele wedstrijd niet goed in zijn vel. Daarna beet de ploeg van Ronald Sjabbens fors van zich af. ZNCér Jeroen Huizinga liet een bal van zijn voet vertrekken maar het projectiel ging rakelings naast het doel van keeper Bakker van Wildervank.

De toon was gezet door ZNC en Wildervank kon de 'borst' nat maken. De thuisploeg was rijp voor een tegentreffer. Maar die kwam er niet en dan is er nog hoop voor Veldhuis en de zijnen. In de 65ste minuut was het bijna raak voor de thuisploeg. Wildervank-speler Van Marle gaf een verrukkelijke pass aan maatje Peter Mans, maar zijn kopbal 'kustte' de lat en stuiterde uit de doelmond. Twee minuten later later schrok Wildervank toen de bal voor de doelmond langs zoefde.

Maar de kansen voor de gasten waren nog niet op toen Emiel Staal een grote kans miste, maar doelmand Bakker was op zijn post. Met nog een kwartier te spelen kreeg Mans een goede mogelijkheid om te scoren, maar hij faalde weer. Met nog een kwartier te spelen was het 'bingo' voor ZNC. Via een goed ingestudeerde counter van ZNC scoorde Emiel Staal: 0-1. En in de 79ste minuut was het invallerYouri Vondeling, die Wildervank op gelijke hoogte bracht: 1-1.

Beide ploegen streden daarna voor de winst met hilarische momenten voor beide doelen. Maar het was tenslotte match-winner Paul Tuntelder die Wildervank naar een 2-1 overwinning schoot.