Nieuws

Bibliotheek Veendam en omstreken ontvangt 421 verhalen
voor verhalenwedstrijd de BoekenfabriekBOEKENFABRIEK - Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam hebben woensdag 9 oktober de verhalenwedstrijd, de Boekenfabriek, op feestelijke wijze  afgesloten.

De Bibliotheek opende tijdens de Kinderboekenweek 2014 de Boekenfabriek, een verhalenwedstrijd voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. De leerlingen hebben nieuwe verhalen bedacht voor hun favoriete boekfiguren. Welk spannend avontuur beleeft Geronimo Stilton? Wat gebeurt er in die beslissende wedstrijd van Koen Kampioen? En lukt het Spekkie en Sproet om de diefstal in de dierenwinkel op te lossen?

Op woensdag 1 oktober ontving de Bibliotheek maar liefst 421 verhalen van elf scholen uit de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam. Medewerkers van de Bibliotheek hebben alle verhalen gelezen en uiteindelijk 34 verhalen genomineerd.

Winnaars Boekenfabriek
De genomineerde leerlingen werden uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking op woensdag 8 oktober in theater vanBeresteyn in Veendam. Een jury, bestaande uit wethouder Anneke Duit van Pekela, wethouder Jan Batelaan van Menterwolde en redacteur Karin Weijs van ‘de Veendammer’, maakten deze middag de winnaars van de Boekenfabriek bekend.

Bij groep 4/5 won Iris van OBS Burgemeester Verkruisen in Muntendam. Zij had een spannend en verrassend verhaal geschreven over de Griezels van Roald Dahl.
Tim en Matthijs van OBS Feiko Clock sprongen een gat in de lucht toen hun verhaal, ‘Pinkeltje en de tijdmachine’, had gewonnen in de categorie groep 6.
Aniek van OBS Burgemeester Verkruisen won in de categorie groep 7. Haar verhaal, ‘Hoe overleef ik het schrijven van een verhaal’, was goed geschreven en de jury ziet in Aniek een mogelijk toekomstig kinderboekenschrijver.
De jury was het ook unaniem eens over de winnaar van groep 8. Annika van OBS Feiko Clock won met haar knap geschreven verhaal ‘Duveltje’, gebaseerd op ‘Pluk van de Petteflat van Annie M.G. Schmidt. 

Alle 421 verhalen zijn verzameld in een digitaal boek. Dit boek kan gelezen op de website  www.issuu.com/biebveendam