Nieuws

Snelheidsinformatiedisplay Golflaan Veendam
officieel in gebruik genomen_MG_7740.jpg

Verkeersveiligheid vergroot door snelheidsinformatiedisplay

DISPLAY - Woensdag is de snelheidsinformatiedisplay aan de Golflaan officieel in gebruik genomen door wethouder André Hammenga.  De snelheidsinformatiedisplay is een display met ingebouwde radar en deze is in staat om de snelheid van een voertuig vast te stellen. Ook toont het display een waardering. Het gezicht verandert van ‘blij’ naar ‘treurig’ wanneer de bestuurder de maximumsnelheid overschrijdt.

_MG_7702.jpg

Verkeersmetingen
In de gemeente Veendam worden jaarlijks op vaste plaatsen verkeersmetingen uitgevoerd. Naast die metingen op vaste plaatsen worden ook incidentele metingen gehouden. Vaak op basis van klachten over te hard rijdend verkeer. Vaak blijkt uit die metingen dat er harder dan de geldende snelheidslimiet gereden wordt. Snel rijden versterkt ook de onveiligheidbeleving van de bewoners. Met een snelheidsinformatiedisplay worden verkeersdeelnemers bewuster gemaakt van de snelheid waarmee gereden wordt. De ervaring met deze display is positief.

20141008_snelheidsinformatiedisplay_01.gif

Golflaan
Het snelheidsinformatiedisplay staat nu op de Golflaan tussen de Frans Halslaan en Carel Willinklaan. Uit eerder gehouden snelheidsmetingen en klachten is gebleken dat daar vaak te hard gereden wordt. Het is de bedoeling dat het display na een periode van twee à drie maanden verplaatst wordt naar een andere locatie binnen de gemeente Veendam. 

Fotoalbum: 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
De volgende vraag is om te voorkomen dat er spam op de site gezet wordt door robotjes.