Sport

Voorbereidingen 38ste Internationaal Zwemtoernooi van
Z&PC Bubble in Veendam in volle gangBubble.gif

TOERNOOI - Op 18 en 19 oktober 2014 vindt voor de 38ste keer het Internationaal Zwemtoernooi van Zwem- en Poloclub Bubble plaats. Sinds dit jaar heeft het bedrijf Zechstein Minerals haar naam aan het zwemtoernooi verbonden en heet het zwemevenement van formaat ‘Zechstein Zwemtoernooi'. Door de naam Zechstein aan het grootste jeugd zwemtoernooi van Nederland te verbinden wil Zechstein Minerals de bekendheid van de wereldunieke bron in de regio Veendam vergroten. Het is daarbij logisch dat aansluiting wordt gezocht met een sportief evenement, gezien de toepassing van Zechsal bij sporters.

Grootste jeugd zwemtoernooi van Nederland
Het internationaal zwemtoernooi van Z&PC Bubble geldt sinds 1975 als het grootste jeugd zwemtoernooi van Nederland. Jaarlijks komen zwemmers uit binnen- en buitenland in de herfstvakantie naar Veendam om deel te nemen aan een toernooi welke uniek genoemd mag worden. Topsport en gezelligheid gaan tijdens dit weekend hand en hand.

Het zwemevenement wordt gehouden in zwembad Tropiqua in Veendam. In verband met het zwemtoernooi is Zwembad Tropiqua het weekend van 18 en 19 oktober gesloten voor publiek dat wil gaan zwemmen. Mensen die toch graag willen zwemmen worden doorverwezen naar zwembad De Kalckwijk in Hoogezand.

Organisatie in vertrouwde handen
De organisatie van het tweedaagse zwemspektakel is weer in vertrouwde handen van Zwem- en Poloclub Bubble uit Veendam. De toernooicommissie is afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen en gedurende het toernooi zal er beroep worden gedaan op vele vrijwilligers om er ook dit jaar weer een bijzonder toernooi van te maken. Inmiddels hebben zich ruim 600 zwemmers van 36 verenigingen uit binnen-en buitenland ingeschreven. De organisatie is verheugd met dit groot deelnemersveld en hoopt dat de zwemmers hun persoonlijke records in Veendam zullen aanscherpen.

Een optimale waterconditie, professionele tijdregistratie, publieke tribunes, goede horecafaciliteiten en diverse gezellige activiteiten bieden de sporters alle randvoorwaarden voor een succesvol event. Publiek dat ook graag de sferen van de dit unieke toernooi wil proeven is op zaterdag 18 en zondag 19 oktober aanstaande van harte welkom in Zwembad Tropiqua in Veendam. Meer informatie over het Internationale Zwemtoernooi is te vinden op de website www.zpcbubble.nl