Regio

OBS Europaschool opent de Bibliotheek op SchoolMUNTENDAM - Donderdag 9 oktober wordt op OBS Europaschool in Muntendam een nieuwe schoolbibliotheek geopend. Met de Bibliotheek op school willen gemeente, Bibliotheek en de Europaschool het (voor)lezen stimuleren.

Wethouder Jan Batelaan opent donderdagavond 9 oktober officieel de Bibliotheek op school en het daarbij horende project Lezen is leuk!.
Lezen is leuk! richt zich op de ondersteuning van basisscholen in de krimpgebieden Noord-Oost Groningen, Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen. Honderd scholen in deze gebieden krijgen een speciale boekenkast gevuld met actuele boeken voor de groepen. Lezen is leuk! is een initiatief van Stichting Lezen en Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Na de officiële opening is er voor de leerlingen een feestprogramma. De kinderen van groep 1 tot en met 4 worden voorgelezen door Wil de Jong. Voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 is er een theatervoorstelling van Vertellus. De  leerlingen van de Europaschool krijgen een Boekenbon van 10 euro, waarmee ze tijdens de aftrap van het project een boek voor zichzelf mogen uitzoeken.  

De Bibliotheek op school in Muntendam
Alle basisscholen in Muntendam doen mee aan de Bibliotheek op school.  Met de Bibliotheek op school gaan de scholen, de gemeente Menterwolde en de Bibliotheek een meerjarig samenwerkingsverband aan. De leesconsulent van de Bibliotheek zal hierbij intensief samenwerken met de leescoördinatoren van de scholen. Zo wordt er structurele aandacht voor lezen en mediawijsheid ingeroosterd. Er is er een nieuwe collectie boeken aangeschaft, die in een aantrekkelijke omgeving binnen de school zijn geplaatst. Daarnaast zijn alle leerlingen lid geworden van de Bibliotheek.

De schoolbibliotheken op CBS de Parel en OBS Burgemeester Verkruisen zijn op 30 september jl. geopend.