Nieuws, Regio

Burendag 2014
Het voorste streekje in Muntendam_MG_7343.jpg
wethouder Jan Veldhuis bij het startschot 

Foto's: Wanda Heij en Willem van der Werf

MUNTENDAM - Zaterdag was het weer landelijke Burendag en via buurtvereniging ‘Het Hofje” heeft ook Het voorste streekje in Muntendam mee gedaan. Er was een springkussen, verschillende oud Hollandse spelletjes en voor jong en oud was er ook allerlei lekkers te vinden zoals cupcakes versieren, suikerspin eten en koffie/thee met cake en limonade voor de kleintjes. Je kon een mooie tekening maken en aan het eind werd daar een leuke prijs voor uitgereikt, er waren 14 winnaars, grote en kleine kinderen en bijna iedereen kreeg wel een prijsje. De cupcakes werden gesponsord door bakkerij Geertsema, de warme bakker in Muntendam en die vielen bij iedereen erg in de smaak.

Ook de Novo en de bewoners uit de Tibbe waren van de partij want ook zij zijn een deel van onze buurt, waar we met zijn allen samen leven.

P9272416.JPG

De vereniging zet zich in voor de leefbaarheid in deze buurt door middel van opschoonacties en sinds een paar maanden met het opknappen van de sinds 2 jaar verplaatste speeltuin. Met zijn allen heeft in het kader van Burendag het basketbalveld met een kantensnijder zijn originele afmeting weer terug gekregen en ook de trappen zijn weer begaanbaar. De baskets zijn opnieuw in de verf gezet en ook alle speeltoestellen zijn opnieuw geverfd. De paden naar en rond het speeltuintje zijn nu dus aan de beurt en ook daar zijn de bewoners weer toe bereid om daar tijd en aandacht aan te geven.

Na de opschoonbeurt is er een leuk feestje gegeven en heeft wethouder Jan Veldhuis bij het startschot gegeven voor het groot onderhoud, met het doorknippen van een lintje, daarbij geholpen door de lokale jeugd. Dit onderhoud begon 4 jaar geleden en afgelopen zomer is begonnen met het grotere werk dat doorlopend door de vereniging wordt gedaan zodat alle kinderen die in onze buurt wonen een leuke en schone speelplek hebben. Waar niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen elkaar kunnen ontmoeten en zo de samenhorigheid kan worden versterkt.

P9272434.JPG

En daar gaat de vereniging ook mee door, niet alleen tijdens Burendag maar organiseren zij het jaar door leuke dingen voor de kinderen en volwassenen in de buurt. Het eerstvolgende is in december weer de oliebollenbakdag, gezamenlijk worden oliebollen bakken voor oud en nieuw.

Buurtvereniging “Het Hofje” gaat door met het verzorgen van de buurt omdat zij dat belangrijk vinden en mensen die dat ook vinden en denken, ik meld me er bij aan kunnen contact opnemen met buurtvereniginghethofje@gmail.com, nieuwe leden zijn altijd welkom. Want samen staan ze sterk!!

Fotoalbum: