Nieuws

Burendag bij WOP in Zeestratenwijk gezellig_DSC9895.jpg

Foto's: Henk Gibcus
​Tekst:  Henk Drenth

ONTMOETING - Het team van het buurtbeheer van de Zeestratenwijk had het tijdens de Burendag weer gezellig gemaakt. De Burendag is een landelijke initiatief, en is bedoeld om de onderlinge band tussen wijkbewoners te versterken.

In de Zeestratenwijk was het volgens het beproefde recept ingevuld.

De partytent was bij de WOP weer opgezet. Met een kopje koffie of thee met wat lekkers was het al gauw heel gezellig. Voor de kids waren er activiteiten opgezet, zoals volleyballen, klimmen, klauteren en schommelen. En ook onder begeleiding: wie maakt de grootste zeepbel? Met de Stint, een elektrische bolderkar van Kindercentrum Hoi Pippelo, werden rondritten gemaakt door het centrum en weer terug.

_DSC9922.jpg

Jong het oud waren erop afgekomen. De negenjarige Nienke vertelde vol trots dat ze ’s morgens haar eerste volleybalwedstrijd in niveau 4 had gedaan en deze heeft gewonnen. De wedstrijd is in Hoogezand gespeeld en was tegen Annen en Oostermoer. Nienke is nog maar een jaar lid van de volleybalvereniging Flash.  

De 84 jarige Doddema kan zich het boerenland van voor Sorghvliet nog goed herinneren. Met uitzichten tot aan Borgercompagnie. De landerijen grensden aan elkaar. Door het toenmalige Boven Westerdiep werden vanuit de wijken in het land de aardappelen met de pramen vervoerd. Via de Langeleegtevoeren de pramen vol met aardappelen naar het Beneden Westerdiep, op weg naar de aardappelmeelfabriek van DWM.  

Fotoalbum: