Sport

Subsidies Sportimpuls Veendam toegekendTwee Sportdorpen en Judo op School in de gemeente Veendam

SPORT - De gemeente Veendam heeft in samenwerking met sportverenigingen en lokale partners twee subsidieaanvragen in het kader van de Sportimpuls ingediend voor twee Sportdorpen, namelijk Sportdorp Wildervank en Sportwijk Veendam-Noord. Deze subsidieaanvragen zijn gehonoreerd, waardoor de komende twee jaar een budget van €70.000,- per Sportdorp beschikbaar is. Bij Sportdorp Wildervank komt hier nog een extra budget bovenop speciaal voor de interventie jeugdrolstoelbasketbal. Basketbalvereniging Aquila is aanvrager voor Sportdorp Wildervank en Sv Veendam gymnastiek voor Sportwijk Veendam-Noord. Naast de Sportdorpen is ook de Sportimpuls-aanvraag van Judoschool Veendam gehonoreerd. Judoschool Veendam kan met behulp van de subsidie uitvoer geven aan het project ‘Judo op School’. Dit betekent judocursussen op alle basisscholen in de gemeente Veendam.

Sportdorp
Een Sportdorp of -wijk is een samenwerkingsverband van sportverenigingen en andere lokale partijen. Het doel is zoveel mogelijk inwoners vanuit hun eigen behoefte in beweging te krijgen, zodat de vitaliteit en leefbaarheid in de wijken en dorpen kan toenemen.

Er komt vernieuwend sportaanbod dat laagdrempelig wordt aangeboden in de vorm van activiteiten, cursussen en flexibele lidmaatschappen waarbij wordt aangehaakt bij bestaande sportverenigingen. Zowel Sportdorp Wildervank als Sportwijk Veendam-Noord richt zich op alle leeftijden. De drie Sportimpuls-projecten worden volledig gesubsidieerd vanuit een landelijke subsidieregeling van het ministerie van VWS.