Agenda

Sinterklaasintocht Veendam
met Coole Piet DiegoDatum: 
zaterdag 15 november 2014 13:00

 

20140926_Sinterklaasintocht-Veendam.jpg

Coole Piet Diego treedt op tijdens Sinterklaasintocht Veendam!

ZWARTE PIET - Met bijna 300 vrijwilligers is de Stichting Sintcentrale in Veendam explosief gegroeid. Al jaren helpt de Sintcentrale Sinterklaas en zijn pieten tijdens zijn verblijf in Nederland. Dit jaar viert de Stichting Sintcentrale haar 15-jarig jubileum, en dat betekend een extra feestje!

15 jaar geleden besloot een groep vrienden die de Sinterklaastraditie een warm hart toe te dragen Sinterklaas en zijn pieten te gaan assisteren tijdens hun aankomst in onder andere Veendam. Niet alleen het aantal vrijwilligers met een passie voor Sinterklaas steeg in die periode, maar ook de agenda van de Sint werd voller en voller. Ieder jaar bezoeken er meer en meer mamma´s, pappa´s, opa´s en oma´s met hun kinderen en kleinkinderen de MEGA Sinterklaasintocht van Veendam.

De Sintcentrale heeft daarom besloten de MEGA Sinterklaasintocht in Veendam op zaterdag 15 november een extra feestelijk tintje te geven vanwege het 15-jarig bestaan, en zal er groots worden uitgepakt! Na veel contact met verschillende pieten en de Sint zullen de pieten een heus Concertfeest gaan geven!

Niemand minder dan Coole Piet Diego komt dit jaar mee met de Sint naar Veendam om een spectaculair optreden te geven! Dit is het eerste jaar dat Diego mee gaat met de Sint naar Veendam, maar hij heeft er enorm veel zin in!

En niet alleen Diego, maar ook Bouwpiet, Potloodpiet, Circuspiet, Hoofdpiet en meer dan 200 andere pieten komen dit jaar naar Veendam! Alle pieten van de Sint willen mee, en naast de Coolste Piet van Nederland, zullen ook andere bijzondere pieten en speciale gasten voor het eerst hun opwachting maken in Veendam! Een uitgebreid programma is te vinden op www.sintinveendam.nl

Van een groep vrienden met een Sinterklaas passie in 1999, naar een professionele non-profit organisatie met bijna 300 vrijwilligers, allen met een warm hart voor de Sinterklaastraditie. De Stichting Sintcentrale is enorm trots op deze mijlpaal, en ziet enorm uit naar de MEGA Sinterklaasintocht in Veendam!

Volgens de organisatie is iedereen van harte welkom tijdens de MEGA Sinterklaasintocht van Veendam om dit geweldige feest mee te vieren. Sinterklaas en alle bekende pieten, Amerigo, Coole Piet Diego, de Danspieten en Erik-Jan Slot als presentator, iedereen zal er zijn tijdens de grootste Sinterklaasintocht van Veendam in jaren! Ben jij er ook bij?