Nieuws

Kinderboekenweek 2014
Feest in de Bibliotheek!Bibliotheek_0.jpg

BOEKENWEEK - Het is feest! De Kinderboekenweek bestaat 60 jaar en dat vieren we! Van 1 tot en met 12 oktober wordt het kinderboek gevierd onder het motto: Feest! Bijna 1.400 leerlingen in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam doen mee met de Kinderboekenweekactiviteiten van de Bibliotheek. 

De Bibliotheek opent tijdens de Kinderboekenweek de Boekenfabriek, een verhalenwedstrijd voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. Bijna achthonderd leerlingen schrijven momenteel een verhaal voor de Boekenfabriek. Ze mogen nieuwe verhalen bedenken voor hun favoriete boekfiguren. Welk spannend avontuur beleeft Geronimo Stilton? Wat gebeurt er in die beslissende wedstrijd van Koen Kampioen? En lukt het Spekkie en Sproet om de diefstal in de dierenwinkel op te lossen?

Alle verhalen worden verzameld in een digitaal boek. De mooiste, grappigste of ontroerendste verhalen worden genomineerd. De genomineerde leerlingen worden op woensdag 8 oktober uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking. Een deskundige jury, bestaande uit wethouder Anneke Duit van Pekela, wethouder Jan Batelaan van Menterwolde en redacteur Karin Weijs van de Veendammer, zal de winnaars van de Boekenfabriek bekend maken.

Hilbert Geerling
Donderdag 9 oktober komen vierhonderdvijftig leerlingen van groep 1 tot en met 4 naar Theater vanBeresteyn voor een voorstelling van goochelaar Hilbert Geerling. In deze voorstelling wordt de dierentuin van Hilbert geopend door de burgemeester. Maar....er zijn nog geen dieren. Geen probleem! Hilbert vertelt dierenverhalen, over olifantenstront en de zebra die toch liever stippen heeft.

Anke Kranendonk
Bij een feest hoort een verkleedpartij. En mooie verhalen. Schrijfster Anke Kranendonk bezoekt tijdens de Kinderboekenweek acht groepen voor een schrijversbezoek. Tijdens haar bezoeken zal Anke Kranendonk voorlezen en mogen kinderen de personages uit haar boeken naspelen. 

Versier-jezelf-app
Versier jezelf, want het is feest! Upload een leuke foto in de Versier-jezelf-app op www.mijneigenbibliotheek.nl/Versier-jezelf-app en tover jezelf om tot feestvarken. Je kunt hier zelfs je eigen poster van maken, die je kunt uitprinten of online kan delen met vrienden. Heb je zelf geen printer? Laat hem dan afdrukken en haal de poster vanaf 1 november op bij de Bibliotheek (OP=OP).