Nieuws

Start borstonderzoek in gemeente Veendamborstonderzoek.jpg

BORSTONDERZOEK - In de tweede helft van oktober 2014 start het bevolkingsonderzoek borstkanker in de gemeente Veendam. De onderzoekswagen wordt geplaatst op het parkeerterrein bij Indoorcentrum Veendam aan het Jan Salwaplein. Hier wordt tot in de tweede helft van januari 2015 gescreend.
De opkomst in de gemeente is hoog. In de vorige ronde gaf ruim 81% van de uitgenodigde vrouwen gehoor aan de oproep.

Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar ontvangen een schriftelijke uitnodiging voor het gratis röntgenonderzoek. Als de in de uitnodigingsbrief genoemde afspraak niet schikt, kan uiteraard een andere afspraak gemaakt worden. Dit kan telefonisch of via www.bevolkingsonderzoeknoord.nl.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Eén op de acht  vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door middel van het bevolkingsonderzoek is het mogelijk borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, waardoor de kans op genezing sterk toeneemt. Het bevolkingsonderzoek kan echter geen garantie geven, helaas is borstkanker niet altijd te zien op een röntgenfoto. Bij klachten wordt dan ook geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts. Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de screeningsorganisatie van Bevolkingsonderzoek Noord: