Regio

Provincie blij met komst GoogleGoogle-Logo_00.png

PROVINCIE GRONINGEN - De komst van het nieuwe datahotel van Google naar de Eemshaven is een enorme opsteker voor de regio, dat zegt het college van GS in reactie op de presentatie van de plannen voor de bouw van een datacenter in de Eemshaven. Het megacomplex van Google van 40 hectare met een investering van 600 miljoen euro zet de Eemshaven nationaal en internationaal op de kaart.

Gedeputeerde William Moorlag: ‘The Cloud has landed. Twee jaar geleden heeft de provincie de keuze gemaakt om extra ruimte te bestemmen speciaal voor datacenters. Dat beleid werpt nu zijn vruchten af. De komst van Google versterkt de positie van de Eemshaven als Energy- en Dataport van nationaal en internationaal belang'.

Gedeputeerde Yvonne van Mastrigt: ‘De komst van dit gigantische datacentre van Google levert heel veel banen op. 1000 banen tijdens de bouw en 150 banen structureel. De komst van Google heeft bovendien een aanzuigende werking op andere bedrijven. Het geeft de economische ontwikkeling een stevige impuls’.