Regio

Jan Dales ontvangt prijs Held van de Smaak



20140922_HvdS_foto_prijsuitreiking_00.jpg

LOPPERSUM - Jan Dales uit Loppersum heeft uit handen van de interim voorzitter van de Stichting Streekproducten Groningen Hendrik-Jan Kieft de prijs Groninger Held van de Smaak 2014 ontvangen. Jan Dales ontving deze prijs omdat hij zich inzet om bonen en peulvruchten op een smakelijke manier weer op het menu te plaatsen. Hij doet dit onder andere door zich in te zetten bij het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken.

Jan Dales vertegenwoordigt de provincie Groningen bij de landelijke verkiezing op 27 september. Op www.weekvandesmaak.nl kunt u uw stem uitbrengen op Jan Dales voor de publieksprijs die aan deze verkiezing is verbonden.

De Held van de Smaak verkiezing is onderdeel van de Week van de Smaak die dit jaar wordt gehouden van 27 september tot en met 5 oktober. Tijdens de Week van de Smaak kunt u genieten van smakelijke activiteiten met lekkere, eerlijke en duurzame ingrediënten. Producenten, horecagelegenheden, cateraars en winkels doen mee en organiseren proeverijen, kookdemonstraties, workshops en streekmarkten. U kunt bijvoorbeeld zelf uw appels plukken, een rondleiding volgen over een boerenbedrijf of kennismaken met het oergraan spelt.

Informatie over de Held van de Smaak en de Week van de Smaak kan worden verkregen bij de Regiocoördinator van de provincie Groningen, Elles Bulder via 0597-593464 of info@ellesbulder.com, of op www.weekvandesmaak.nl.

Bij de foto: Jan Dales (midden) ontvangt de prijs uit handen van Hendrik-Jan Kieft (rechts op de foto). Links op de foto Henk van der Velde van de organisatie van het WK Snertkoeken en WK Stamppotkoken, die Jan Dales had opgegeven als kandidaat voor de Held van de Smaak verkiezing.