Sport, Regio

Leden Karateschool Sandokai in de prijzen
op Oldehovecup



20140921_Sandokai_Oldehovecup_2014.jpg

MUNTENDAM  – Vier leden van Karateschool Sandokai uit Muntendam hebben zaterdag 20 september mee gedaan aan de Oldehovecup in Leeuwarden. Sander Ridder behaalde de eerste plaats, Rutger Musch en Rodney Batting behaalden de tweede plaats en Manuel Ridder behaalde de derde plaats.

Ieder jaar in september vindt er in Leeuwarden een editie van de Oldehovecup plaats. Het is het grootste (Shin)Kyokushin karatetoernooi in de Friese hoofdstad. Aan het evenement in Sportcomplex Kalverdijkje doen zowel jeugdige karateka’s (12-17 jaar) als senioren (vanaf 18 jaar) mee. Deelnemers strijden in poules die zijn gebaseerd op leeftijd, gewicht, bandgraad en geslacht. Het toernooi kent een ochtend- en middagdeel. Het ochtendprogramma bestaat uit kata (loopvorm)-wedstrijden. ’s Middags zijn er kumitepartijen voor beginnelingen en topvechters uit Nederland. Bij zowel kata als kumite zijn er in elke poule prijzen voor de beste drie deelnemers, in totaal waren er ruim 100 deelnemers.

Op de foto voor v.l.n.r.:
Sensei Mark Dol (trainer/scheidsrechter), Senpai Melissa Geukens (coach), Rodney Batting (2de plaats), Rutger Musch (2de plaats), Sander Ridder (1ste plaats), Manuel Ridder (3de plaats) en Jan Ridder (coach).