Nieuws

Optreden Sergei Bolotny en Keiko Sakuma in
Huis voor de Kunst Veendam20140921_Kamerconcert_6G2C5701.jpg

KAMERMUZIEKCONCERT - Een goed begin van een nieuwe serie kamermuziekconcerten in het Huis voor de Kunst met vooraanstaande musici die inmiddels een aanzienlijke internationale reputatie hebben verworven: Sergei Bolotny ( viool ) & Keiko Sakuma ( piano ). Beiden musiceren op 28 september in het Huis voor de Kunst, waarna men kan genieten van een aanwezige kunstcollectie.
Aanvang: 11.30 uur.
Locatie: Stationsstraat 10 te Veendam.
Entree: € 15,00 p.p. incl. koffie/thee en traktatie.
Voor meer info en/of reserveringen: www.muziekenkunst.com of www.vkso.nu

Sergei Bolotny werd in 1975 geboren in Tschernowitz, Oekraïne. Bolotny komt uit een muzikaal gezin. De vader van Sergei Bolotny is nl. zanger en ontving in 1973 de titel: ‘Uitmuntend Kunstenaar Oekraïne’. Het muzikale talent van Sergei Bolotny werd al op zeer jonge leeftijd opgemerkt zodat hij vanaf zijn 7e jaar onderwijs kon volgen op de Speciale School voor Muziek in de cultuurhistorische stad: Lwow. Bolotny vervolgde zijn vioolstudie aan de Nationale Muziekacademie van Kiev bij: Bogodar Kotorovich. Na zijn conservatorium opleiding volgde Bolotny lessen in Wenen met als specialisatie kamermuziek bij onder meer Michael Frischenschlager, Johannes Meissl en Avedis Kouyoumidjian. Tijdens deze periode in Oostenrijk speelde Bolotny in talrijke ensembles en orkesten waaronder het ‘Wiener Streichquartett’, de ‘Wiener Bachsolisten’ en het ‘Metro Trio’. Daarnaast leidde hij het ensemble ‘Klezmatov’. 

20140921_Kamerconcert_DSC_0012r.Ajpg_.jpg

Sergei Bolotny won prestigieuze prijzen op internationale concoursen. Zo won hij in 1992 de 1e prijs op de ‘Internationale Vioolcompetitie’ in Oezbekistan en in 1995 de ‘Leo Weiner Competitie’ in Hongarije. Bolotny was in 1995 tevens halvefinalist op het ‘Paganini Vioolconcours’. In 2001 ontving hij de ‘Oestrig Competiti’, zo ook de 2e prijs op het ‘Janacek Concours’. Bolotny won in 2008 met het ‘Metro Trio’ de ‘Promotion Prize’ op het ‘Osaka Chamber Music Festival’. 
In 2010 werd Sergei Bolotny benoemd tot 2e plv. concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest. Medio oktober zal hij de plaats van concertmeester innemen bij het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

Keiko Sakumo werd in Tokio geboren en begon met haar pianostudie al op jonge leeftijd op de Kunitachi Junior High School en de High School of Music in Japan. Aldaar won Sakuma in 2004 de eerste prijs bij een Nationaal Ensembleconcours. Vervolgens ging zij naar Europa. Na haar eerste eindexamen piano in 2008 aan het Mozarteum in Salzburg , studeerde Sakuma verder aan de Universiteit in Wenen bij prof. Avedis Kouyoumdjian, alwaar ze in 2009 het examen voor pianokamermuziek behaalde.
Keiko Sakuma treedt regelmatig op als soliste en begeleidster. Tevens treedt Keiko Sakumo met verschillende ensembles op in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Kroatië, Bulgarije, Slovenië, Japan, USA en sinds 2012 ook in Nederland.

Dit kamermuziekconcert wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek & Kunst, een samenwerking van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.

 • Sonate voor viool en piano op. 12 no. 3 in Es Dur
  L. van Beethoven 
 • I. Allegro con spirito
 • II. Adagio con molto espressione
 • III. Rondo. Allegro molto
 • Pauze
 • Sonate voor viool en piano in G mineur
  C. Debussy 
 • I. Allegro vivo
 • II. Intermède: Fantastique et Léger
 • III. Finale: Très animé​
 • Tzigane voor viool en piano
  M. Ravel