Nieuws

Informatiemarkt vervolgopleidingen Winkler Prins
Veel voorlichters presenteren hun aanbod op 3 oktober20140920_WP_infomarkt_politie.JPG

VOORLICHTING - Op vrijdag 3 oktober opent Winkler Prins haar deuren weer voor leerlingen van het voortgezet onderwijs, om kennis te maken met het enorme aanbod aan vervolgopleidingen. Het is de 32e keer  dat de decanen/loopbaanbegeleiders van Winkler Prins Veendam een grote informatiemarkt  organiseren over vervolgopleidingen en beroepen. De voorlichters komen uit het hele land en geven daardoor een goed beeld van de mogelijkheden tijdens of na het leertraject in het voortgezet onderwijs. Winkler Prins wil hiermee haar eigen leerlingen goed informeren, maar nodigt ook geïnteresseerde leerlingen en ouders van andere scholen voor voortgezet onderwijs in de regio uit. 

Aanbod 
Universiteiten, hbo- en mbo-instellingen uit het hele land komen vanwege de kleinschaligheid graag voorlichting geven op Winkler Prins. De Universiteit Maastricht, de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Eindhoven reizen af naar Veendam om de leerlingen enthousiast te maken voor hun aanbod. Ook instanties als Politie, Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee, accountants- en uitwisselingsorganisaties zijn aanwezig met professionele voorlichters.  
Winkler Prins heeft daarnaast oud-leerlingen opgeroepen voorlichting te geven over de opleiding die ze momenteel volgen. Zij spreken immers uit ervaring over hun opleiding en kunnen veel vragen van aanstaande studenten beantwoorden.

Doelgroep 
De informatiemarkt is vooral bedoeld voor de scholieren die te maken krijgen met de keuze van hun vervolgstudie, het vakkenpakket en/of de beroepskeuze. Bezoekers kunnen zich uitvoerig laten voorlichten om tot een juiste keuze te komen. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk de juiste richting te kiezen, omdat de studieduur van vervolgopleidingen beperkt is. Met deze uitgebreide informatiemarkt dicht bij huis draagt Winkler Prins hieraan een steentje bij.   

Wanneer en waar? 
De informatieve markt is op vrijdag 3 oktober van 18.30 uur tot 21.30 uur in en om het schoolgebouw aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. De toegang is gratis.