Nieuws

Valpreventie en zitgymnastiek voor seniorenPREVENTIEF - Speciaal voor senioren organiseert de gemeente Veendam een cursus valpreventie en lessen zitgymnastiek. Beide activiteiten vinden plaats in Wijkcentrum Dukdalf en starten in de eerste week van oktober.

Cursus valpreventie
In de cursus valpreventie leert u onder andere hoe u vallen kunt voorkomen en hoe kunt opstaan als u valt. Informatie wordt afgewisseld met bewegen. Balans, coördinatie en sterke spieren zijn belangrijk om vallen te voorkomen. U krijgt hier ook oefeningen voor. De cursus bestaat uit drie lessen: woensdag 1, 8 en 15 oktober 2014 van 14.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum Dukdalf aan De Reede 1. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 10,- per persoon. Dit is inclusief een cursusboek en twee consumpties per les. Petra van den Bosch verzorgt de cursus.

Zitgymnastiek
In oktober wordt speciaal voor de iets minder mobiele senioren gestart met zitgymnastiek. Tijdens deze lessen werkt u bijvoorbeeld aan uw lenigheid en coördinatie en bovenal zijn de lessen ook héél gezellig! De lessen worden op dinsdags van 10.45 tot 11.30 uur gegeven in Wijkcentrum Dukdalf. De kosten bedragen voor de periode tot de kerst € 3,- per les inclusief één kop koffie of thee. De lessen worden verzorgd door Sina Opheikens. Wanneer de groep groot genoeg is en blijft gaan de lessen na de kerst op structurele basis verder.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan de cursus valpreventie en/of de lessen zitgymnastiek, dan kunt u zich aanmelden vóór 22 september 2014 per mail: teamsport@dekompanjie.nl of telefoon: 06-11394301.