Nieuws

Open huis nieuwe locatie Watersportbedrijf VertrouwenRUIMTELIJK - Onlangs stonden de deuren op de nieuwe locatie van Watersportbedrijf Vertrouwen open voor hun clientèle en geïnteresseerden. En dat waren nogal wat deuren. De oppervlakte is maar liefs 16.000 vierkante meter groot, waarvan er 5.000 vierkante meter overdekt is. Het voormalige fabrieksterrein met de bebouwing behoorde toe aan de Agrarische Unie, en heeft jarenlang leeg gestaan. Het is nog wel even wennen, en Grieto Visser heeft twee oude fietsen aangeschaft om vlotter over het terrein te kunnen komen.

20140908_Open_huis_verhuizing_Watersportbedrijf_Vertrouwen_IMG_0593.JPG

De start van het bedrijf was in een voormalige supermarkt aan de Middenweg, welk Visser zelf heeft gerund. Het pand werd te klein en het werd verruild voor de voormalige boerderij aan de Poststraat in Wildervank. Het watersportbedrijf werd een begrip. Op het oude adres in de voormalige boerderij heeft het gezin 35 jaar vertoeft. Het is echt een familiebedrijf.

20140908_Open_huis_verhuizing_Watersportbedrijf_Vertrouwen_IMG_0628.JPG

Twee jaar geleden dachten Visser en zijn vrouw vanwege de leeftijd aan stoppen. Maar de kinderen wilden graag met elkaar met de zaak verder. Er werd omgezien naar een nieuw onderkomen. Langebosch kwam in beeld vanwege een mogelijke uitbreiding van het Langeboschmeer met een nieuwe jachthaven. Maar omdat er geen zand geleverd kon worden voor de N33 werd dit niet haalbaar. De gebouwen en loodsen van de Agrarische Unie was door Jos Kraan onder de aandacht gebracht, en het gehele complex werd overgenomen. Het is een fantastische plek, met twee zijden aan het water.

Behalve voor de verkoop is er ook verhuurruimte voor boten beschikbaar, en tevens voor caravanstalling. Er is een brede variëteit aan pleziervaartuigen te koop. Van zeilboten tot speedboten, kruisers, sloepen en jachten. Nu er veel meer ruimte beschikbaar is komen daar ook grotere exemplaren bij. Ook historische schepen kan men er al vinden. Alle boten zijn inmiddels over naar de nieuwe locatie. In de winkel op de oude locatie kan men de komende maanden nog terecht voor de watersportaccessoires en duikersartikelen, maar per 1 april 2015 moet ook deze geheel overgeplaatst zijn. En zal op die dag feestelijk te bezichtigen zijn.

Tijdens het open huis van het nieuwe onderkomen zijn er 150 belangstellenden geweest. Naast clientèle waren het ook leden van duikclubs, waar duikersbenodigdheden aan wordt geleverd. Voor leden van onder meer Duikteam Mako uit Veendam, Duikclub Latimeria uit Stadskanaal, Duikteam Miramar uit Groningen en leden van de Northsea Wreckdive Team was het tevens een soort treffen onder elkaar. Ook de eigen Duikschool VG Diving was uiteraard aanwezig. De duikschool is 22 jaar geleden in het opvolgende pand in Wildervank opgericht, samen met zijn vriend Victor van Mierlo. Activiteiten zoals theorie en lessen wordt bij de winkel gegeven. Ook deze gaat een plekje in het nieuwe complex krijgen.

De recessie heeft ook in de duiksport toegeslagen met teruggelopen ledenaantallen. De duiksport met al de benodigdheden is niet de goedkoopste sport. Ook in de pleziervaart is het teruggelopen. Maar stalling en onderhoud neemt daarentegen toe. Men is zuiniger op de boten en wil dit graag binnen gestald hebben. Visser verwacht dat de stalling binnen een jaar verdubbeld zal zijn.

Grieto Visser is van oudsher een Wildervanker. Hij is een schipperszoon. Zijn ouders hebben altijd gevaren en Visser heeft 54 lagere scholen bezocht. Dat was niet praktisch voor het naar school gaan en kwam bij zijn grootouders te wonen, eveneens schippers maar niet varende meer. Mevrouw Everts-Mackeno, wethouder van Wildervank, was zijn pleegmoeder en zorgde dat hij op school kwam. Totdat op zijn zestiende ook zijn ouders met de scheepvaart waren gestopt. En op het schip bleven wonen met een vaste ligplek voor de houthandel van Meihuizen. Waar ook zijn grootouders aan wal lagen. Na zijn trouwen heeft Grieto een van de schepen tot woonruimte verbouwd. Hij heeft in het supermarktwezen gezeten, en later aan de Middenweg kreeg hij zelf een supermarkt. In dat pand begon Visser, samen met zijn vader, de handel in boten.

Fotoalbum: