Bogdike

BogBlues (gratis) op het Museumplein in Veendam Zaterdag 9 augustusZaterdag 9 augustus wordt op het Museumplein in Veendam voor de 2e keer Bogblues gehouden met een gevarieerd bluesprogramma.

Vanaf 12.00 uur treden de volgende bands op:

Bluesheat
Met passie en gevoel voor onvervalste bluesmuziek is Bluesheat een opzwepende, rauwe en authentieke bluesband die rockt, kraakt en zweet dat het een lieve lust is. Op eigen wijze bewerkte sounds van onder anderen Elmore James, Muddy Waters en Howlin' Wolf worden gevolgd door andere blueswerken - boogie, jungle, rock, shuffle, slow, swing, uptown jump, die op gevarieerde, inspirerende wijze over het plein worden gelanceerd.

Low Budget Blues Band
Al 18 jaar ‘the Blues, the whole Blues and nothin' but the Blues!' De vier muzikanten van Low Budget Blues Band spelen sinds 1995 samen. Vrijwel alle stijlen in de blues worden gespeeld, in een mix van eigen werk en LBBB-interpretaties van bluessongs. Van 'low down and dirty' bluesriffs tot gevoelige snaren, alles wordt geraakt!.
Ad van Meurs en de Wilhelmina Blues Band die samen het podium zullen betreden. Een band geformeerd rond gitarist zanger Ad van Meurs met als andere blikvangers zijn zoon Dylan op drums en gitarist Koos Cornelissen op gitaar. Is dat die Koos van vroeger bij The Flying Spiders en zo?? Ja, die Koos. Het verhaal gaat dat hij oorspronkelijk uit Groningen komt. Inmiddels is hij al een eeuwigheid eigenaar van het mooiste café van Eindhoven. Cafe Wilhelmina, alwaar dit gezelschap met enige regelmaat het podium deelt. Blues in al zijn facetten.

Juke Joints
Zij zijn ongetwijfeld één van de succesvolste bluesbands in Nederland met hun zeer eigen mix van swing, rockabilly, rock 'n roll, bluesrock, Chicago blues en zydeco! The Juke Joints stonden op festival en clubpodia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curaçao, USA en uiteraard op een groot aantal festivals.

Down Jones
Na het geweld van de Juke Joints komen de jongens van Down Jones op het podium. De band bestaat al een tijdje, heeft wat wisselingen meegemaakt maar gaat vrolijk door. Heeft Down Jones plannen?! Jazeker!!! Een 2de CD zou wel leuk zijn. We hebben materiaal genoeg om een CD te vullen.

Bluezofeel
Bluezofeel is een collectief van drie bevriende muzikanten uit verschillende stijlen. De stijl is te omschrijven als americana (blues- jazz- world -rock). Nicko Christiansen speelt soprano en tenorsaxofoon afgewisseld met bluessongs op gitaar en vocalen. Tussendoor zich bedienend van cabassa, cajon en andere percussie instrumenten. Hij is ooit begonnen als zanger van Livin Blues en doet dat nog steeds . Joaquin Lorenzo is hoofdzakelijk gitarist, maar zingt zich een weg door allerlei pop-latin songs en ballads, speelt ook bas en heeft zich gespecialiseerd in geluidstechniek. Zelfs een mondharmonica solo in een bluesnummer heeft hij in huis. Marius Bos is ooit begonnen als basgitarist in de Groningse en noord Nederlandse muziekscene. Hij is later overgegaan op accordeon en heeft in talloze bands gespeeld.

Bas Paardekooper and the Blew Crue
Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007.Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf, geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix "Hey Joe", op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam Bas Paardekooper. Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Het kostte echter nog een aantal jaren en diverse bands voordat hij zich volledig kon richten op het spelen van de muzieksoort die, zoals velen zullen beamen, "hem op het lijf geschreven is".

Jed Thomas
De uitsmijter van deze dag is de uit de UK afkomstige Jed Thomas Band. De uit Yorkshire afkomstige Jed Thomas speelt "screaming slide blues" vanuit zijn hart en ziel, of speelt een trouw bezoek naar o.a. zijn ‘leraar' Rory Gallagher. Hij heeft sinds zijn 17e met verschillende bands gespeeld en met diverse grootheden het podium gedeeld waaronder Buddy Guy, Nine Below Zero en Joe Bonamassa.
Afgelopen jaar verscheen zijn, in Engeland uitermate goed ontvangen CD 'It's About Bloody Time'. één van de nummers op deze prachtige en verrassende CD ‘4 Walls', is opgedragen aan Leonard Peltier, een Indiaanse politiek gevangene in de VS. Daarmee typeert deze rasmuzikant zijn betrokkenheid. Onlangs is er alweer een nieuwe CD verschenen genaamd ‘Emerald blue', welke is opgedragen aan zijn grote inspirator Rory Gallagher. De band bestaat dus uit Jed Thomas op gitaar/zang en wordt gecompleteerd met drummer Max Paul op toetsen en Nibs op de basgitaar.
Kortom, de Jed Thomas Band is stevige bluesrock, sliding powerblues en ingetogen bluesballads met een vleugje Rory Gallagher en Hendrix.

Het Museumplein zal verder sfeervol worden ingericht met kramen met sieraden, T shirts, Aziatische lekkernijen, spareribs, bier en frisdrank, bandspullen, piercings, ijs etc.

Het geheel zal om 12.15 uur een aanvang nemen en tot ongeveer 22.30 uur duren.

 • Programma±
  12.15 uur - 13.05 uur Bluesheat
  13.20 uur - 14.20 uur Low Budget Blues Band
  14.40 uur - 15.40 uur Ad van Meurs en de Wilhelmina Blues Band
  16.00 uur - 17.00 uur Juke Joints
  17.35 uur - 18.35 uur Down Jones
  18.50 uur - 19.50 uur Bluezofeel
  20.05 uur - 21.05 uur Bas Paardekooper and the Blew Crue
  21.20 uur - 22.30 uur Jed Thomas