Regio

Schepnetjes in de aanslag! De IVN Slootjesdagen komen eraan...



SCHARRELKIDS - Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Tijdens de landelijke IVN Slootjesdagen op 21 en 22 juni 2014 kun je samen met je (klein)kinderen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in een doodgewone sloot.

Hoe schoon het water in sloten, vaarten en plassen is, valt vaak af te lezen aan de hoeveelheid planten- en diersoorten in het water. In vervuild water neemt het aantal soorten af. De verscheidenheid aan planten- en diersoorten is juist zo belangrijk voor evenwicht in en kwaliteit van de natuur.

Ontdek samen met een deskundige IVN Natuurgids het waterleven in een sloot bij jou in de buurt! Landelijk organiseren maar liefst 90 IVN-afdelingen een Slootjesdag. In Groningen kun je terecht in Uithuizermeeden en Stadskanaal. Op www.scharrelkids.nl vind je een overzicht van alle locaties. Bestel bij een bezoek aan de website meteen de gratis Scharrelkids Zoekkaart Waterdiertjes ter waarde van € 2,95. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt tegenkomen. Leuk om te weten: de zoekkaart kan tegen water! Je (klein)kinderen kunnen ermee in de regen lopen en er zelfs mee zwemmen!

Over IVN Scharrelkids
Met Scharrelkids stimuleert IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) kinderen om het plezier in buitenspelen te (her)ontdekken. Frisse lucht, vieze modderhanden, zelfgebouwde hutten en scharrelen in de natuur: onderzoek wijst uit dat deze ingrediënten kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter maakt. IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur in de eigen omgeving betrekt. IVN laat jong en oud zélf beleven dat de natuur leuk, leerzaam, ontspannen, gezond en belangrijk is.

www.scharrelkids.nl