Regio

Het Noord Nederlands Toneel lanceert jongerenplatform NNTWEE



NNTWEE - Het Noord Nederlands Toneel krijgt al jarenlang veel jongeren over de vloer die meedoen aan tal van projecten en activiteiten. Het is de hoogste tijd voor een eigen platform waarin dit alles samenvalt. Het jongerenplatform NNTWEE staat voor vernieuwing, eigenzinnigheid en verbeeldingskracht. Geïnteresseerde jongeren (15 t/m 25 jaar) kunnen zich gratis aansluiten bij NNTWEE.

Feest met wethouder Paul de Rook als eregast
Op vrijdag 6 juni is Theater de Machinefabriek geopend voor het allereerste NNTWEE FEEST! Vanaf 20 uur is iedereen welkom en om 21uur zal niemand minder dan de nieuwe wethouder van cultuur van de gemeente Groningen, Paul de Rook het NNTWEE logo onthullen. De Rook was in 2002 zelf deelnemer aan het NNT-jongerenproject Dichterbij. De NNTWEE-leden stelden zelf een gevarieerd feestprogramma samen, met optredens van leeftijdsgenoten en mede-NNTWEE-leden.

Een greep uit het programma:
* live muziek (the New Poor, Eva Waterbolk, Crisilde van den Assem e.a.)
* spoken word
* poëzie (Rachel Raetzer, Pauline Sparrebook e.a.)
* theatermonologen
* performances (Kunstbende winnaars)
* DJ's (Jacob Boorsma, Roelof Admiraal)
* 11 tegen 11 tafelvoetbal (We love it when a plan comes together)
* Live Art Portrait Machine van Rikus Brederveld
* en nog veel veel meer...

NNTWEE FEEST vrijdag 6 juni
Iedereen welkom: 20uur
Opening door wethouder Paul de Rook: 21uur
Toegang: gratis (voor alle leeftijden)
Locatie: Theater de Machinefabriek, Bloemstraat 38 Groningen
Alle info en aanmelden NNTWEE: www.nnt.nl/nntwee

Dichterbij en andere projecten
Sinds 1999 biedt het NNT jaarlijks een grote groep jongeren (15 t/m 20 jaar) de kans om mee te doen met Dichterbij. Onder begeleiding van professionals en kunstvakstudenten wordt in een vakantieweek een eigen voorstelling gemaakt en opgevoerd voor publiek.
Daarnaast maakt het NNT voorstellingen met studenten (20 t/m 25 jaar) die gekoppeld zijn aan één van de grote NNT-producties. In 2013 speelde de minivoorstelling Hit & Run, door het hele land als introductie op Misdaad en Straf. In 2014 werd Oresteia voor Dummies gespeeld in klaslokalen als theatrale inleiding op de Oresteia van het NNT.
Al deze projecten voor en door jongeren en studenten in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar vallen vanaf nu onder de titel NNTWEE.