Overslaan en naar de inhoud gaan

Directeur Jos de Boer Boos op Pluimen !

Door op donderdag, 5 oktober, 2006 - 15:37
Bijna anderhalf miljoen kerstpakketten zijn vorig jaar onmiddellijk door hun ontvangers in de vuilnisbak gemieterd. Althans dat beweert de Rotterdamse onderneming Pluimen, verkoper van 'doe‑ en belevingscadeaus, op grond van onderzoek. ,,Wat een onzin", reageert een boze directeur Jos de Boer, die met zijn groothandel in Veendam de traditionele kerstpaketten aan de man poogt te brengen. Hij lucht zijn hart, terwijl de stoom uit z'n oren komt.

Dat is niet zo mooi dat veel traditionele kerstpakketten worden weggegooid.

"Ach kom nou toch. Dat hele onderzoek van Pluimen, daar klopt helemaal niets van. Ik werd ontzettend boos toen ik dat in de krant las. Ik heb gelijk een paar collega's in Groningen gebeld. En die denken er precies hetzelfde over als ik. Dit is gewoon een opzetje van Pluimen om de verkopers van traditionele kerstpakketten in een kwaad daglicht te zetten. En daar werkt de krant dan aan mee. Ik adverteer nota bene binnenkort bij u. Nee, ik ben hier niet blij mee."

Dus volgens u belanden uw pakketten helemaal niet in de vuilnisbak?

"Wel nee, dat hadden wij dan toch moeten horen. Misschien dat iemand wel eens niet van bosbessenjam houdt en zo'n potje weggeeft of achterin de kast zet. Maar over het algemeen krijgen we geen klachten van de mensen, die bij ons voor hun bedrijven de kerstpakketten komen inkopen. We horen alleen dat onze traditionele kerstpakketten in de smaak vallen. En m'n collega's hebben dezelfde ervaringen.

Wat zit er dan achter die aanval van Pluimen op de traditionele kerstpakkettenverkopers?

Pluimen heeft er belang om de concurrenten in een kwaad daglicht te stellen. Dat bedrijf verkoopt heel andere kerstcadeaus. Zoals doebonnen, waarmee mensen iets leuks kunnen gaan doen. Of ze maken het mogelijk dat werknemers met Kerst aan een goed doel geven. Ze proberen gewoon onze klanten af te pakken."

Maar krijgen de mensen niet eens genoeg van de blikken ragout en kerstkransen in het kerstpakket?

"Blijkbaar niet, want deze producten worden door de inkopers van onze pakketten nog steeds uitgekozen. Maar je kunt tal van andere zaken in de pakketten stoppen. We hebben in onze showroom een assortiment van vijftienduizend artikelen. Voedsel en non‑food. Dus keus zat."