Regio

Leerlingen Noorderpoort verzamelen geld voor baby reanimatiepop RefajaSTADSKANAAL - Op maandag 14 april kreeg het Refaja ziekenhuis een cheque ter waarde van 1046 euro voor de aanschaf van een baby reanimatiepop. Deze zal worden ingezet voor reanimatietrainingen voor diverse medewerkers.

Kim Roemeling, Loes Meinds en Miriam Berends overhandigden de cheque, namens alle leerlingen van klas 3 HAVO en 3 VWO van de afdeling voortgezet onderwijs van het Noorderpoort aan de Engelandlaan te Stadskanaal.

De leerlingen van het Noorderpoort hebben naar aanleiding van een beroepenvoorlichting in het Refaja spontaan aangeboden ‘iets' voor een goed doel voor het ziekenhuis te willen organiseren. Het Noorderpoort Engelandlaan en het Refaja hebben een jarenlange relatie op het gebied van beroepenvoorlichting en stages. Menig leerling heeft er een werkplek gevonden.

Het goede doel is door mentoren van het Noorderpoort als project opgepakt om de leerlingen te leren samenwerken en organiseren. Met acties als statiegeld ophalen, een verloting, een draaiboek maken voor een sportdag voor leerlingen en een taartenactie in samenwerking met een plaatselijke banketbakker is uiteindelijk een bedrag van 1046 euro bijeengebracht. "Een prestatie om trots op te zijn", vond de heer Cuperus, afdelingsmanager van mavo, havo, vwo.

Onder het geroffel van de ‘Heartbeat Corporation', die de hartslag van een volwassene en van een baby liet horen, werd de cheque aangeboden. Mevrouw Blokzijl, opleidingsfunctionaris bij het Refaja, sprak in haar dankwoord de hoop uit, dat er op middelbare scholen ruimte komt voor lessen reanimatie zodat er meer levens gered kunnen worden. Immers...Elke seconde telt!