Overslaan en naar de inhoud gaan

Bogdike organiseert het Flower Power Festival Zaterdag 3 mei 2014

Door op donderdag, 1 mei, 2014 - 07:15

Wat: Flower Power festival
Waar: centrum van Veendam
Wanneer: zaterdag 3 mei 2014
Aanvang: vanaf 11.00 uur

FLOWER POWER - Tijdens de traditionele bloemetjesmarkt in Veendam op zaterdag 3 mei creëren de mensen van Bogdike net als 2 jaar terug op 7 plekken een podium in het centrum van Veendam en nodigen ze beginnende pop/rockbands en artiesten uit om zich aan het publiek te presenteren.

In de provincie wordt heel veel muziek gemaakt. Singer/songwriters, rock bands, rythm and blues vertolkers, Indierock, folkgroepen: heel veel mensen maken muziek als hobby. Probleem daarbij is altijd, dat na maanden oefenen in de oefenruimte mensen hun muziek wel eens wil presenteren. En hoe prachtig iedereen ook haar of zijn best doet....het is buitengewoon lastig een podium te vinden waar je je als beginnende muzikant of act kan presenteren. Ook heb je vaak geen flauw benul of de muziek die jij maakt door mensen leuk wordt gevonden. Het Flower Power festival is er voor die categorie muzikanten.

Er zijn dit jaar 50 artiesten / bands uit Veendam en omgeving, van de muziekschool, maar ook uit de rest van Nederland komen er bands naar Veendam om zich aan het publiek te presenteren. Ook lopen er 3 professionele fotografen rond die bandfoto's maken voor de bands.

Er is soort van jury die drie lokale / regionale acts nomineren voor de Flower Power finale op vrijdag 16 mei in Café de Toeter te Veendam. Die drie acts presenteren zich daar voor het daar aanwezige publiek. Eén van deze drie acts zal als beloning een opnamedag in de geluidsstudio De Fabriek uit Veendam aangeboden krijgen. De opnames worden begeleid en gesponsord door Dik Pomp, eigenaar AS de Fabriek. Dik heeft jarenlang ervaring als professioneel muzikant (drummer van Melrose) en is verantwoordelijk voor de techniek en alle adviezen over de opnames. Kortom een schitterend begin van een eventuele muzikale carrière.
De gelukkigen in 2013 waren de Anti D's.

www.bogdike.nl

Word Friend of Bogdike (FOB)
Tijdens het Flower Power festival kun je Friend of Bogdike worden. Dat kost 35 euro per jaar en daarmee ondersteun je de activiteiten van Bogdike. Kom 3 mei langs in de Oval Room van cultuurcentrum vanBeresteyn om je aan te melden.