Regio

Karateschool Sandokai sluit zich aan bij het landelijk project SchoolkarateMUNTENDAM - Karateschool Sandokai uit Muntendam heeft zich aangesloten bij het landelijk project Schoolkarate van initiatiefnemer Shihan (grootmeester) Ruud Muller uit Leidschendam. Schoolkarate is een soort vervangende gymnastiekles maar dan puur een uurtje karate. Na afloop van het uurtje karate ontvangen alle kinderen een gratis deelnemerscertificaat.

Waarom Schoolkarate?
Kyokushin Karate is een sport met veelzijdige lichaamsbeweging en inzet van alle spiergroepen, het bevat onder andere de volgende elementen: lichaamshouding, lichamelijke ontwikkeling, conditie, lenigheid, kracht, balans, motoriek, karaktervorming, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, discipline, wederzijds respect en zelfbeheersing en is daarom uitermate geschikt voor opgroeiende jeugd. Kyokushin karate is een sport waarin kinderen aan hun zelfvertrouwen kunnen werken, maar ook op positieve wijze hun teveel aan energie kwijt kunnen raken.
Ouders zijn vaak blij met de resultaten van de karatetrainingen die een zeer positieve invloed hebben op de discipline, omgang met anderen en de mentale en lichamelijke ontwikkeling van hun kinderen. Jeugdige karatebeoefenaars krijgen, afhankelijk van de leeftijd, de technieken spelenderwijs aangeleerd.

Schoolkarate les aanvragen?
Basis- en middelbare scholen kunnen een gratis Schoolkarate les aanvragen bij Sensei Mark Dol, via 06-22936739, via een e-mail: sandokai@live.nl of op www.sandokai.nl.
Meer informatie over het project Schoolkarate is te vinden op www.schoolkarate.nl.