Regio

Expositie op OZG-locatie LucasKUNST - In de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG), locatie Lucas in Winschoten, is tot eind mei weer een kunstexpositie te bezoeken in de polikliniek. De exposities zijn voor belangstellenden te bezichtigen op werkdagen van 08.00-17.00 uur. De exposanten zijn dit keer Marri Smit, Martin Wiegand Bruss en Janna Westenberg-Addens.
Marri Smit was als kind/tiener elke dag aan het tekenen. Na haar tienertijd raakte de liefde voor het tekenen op de achtergrond tot ongeveer drie jaar geleden. Sindsdien gaat er vrijwel geen dag voorbij of er ligt een stuk krijt, potlood of houtskool in haar handen. Het werk van Marri is divers, al gaat haar voorkeur uit naar mensen en dieren.

Martin Wiegand Bruss kocht zijn eerste digitale camera in 2006 en via een speurtocht op de computer ontdekte hij de vele technieken en mogelijkheden ervan. Fotografie werd zo een steeds belangrijker deel van zijn leven. Martin's werk is hoofdzakelijk een neerslag van zijn vele omzwervingen in ons land, waarbij het noorden met zijn ruimte en bijzonder licht, zijn voorkeur heeft.

Janna Westenberg-Addens kwam pas op latere leeftijd in aanraking met de schilderkunst en gaande weg is schilderen haar grootste hobby geworden. Janna schildert toevallig voorbijkomende objecten en hanteert daarbij meestal de olieverftechniek.