Nieuws

Kermis van het Jan Salwaplein naar Het MuseumpleinAls wij nu de kermis reclame borden mogen geloven wordt de kermis vanaf nu gehouden op het Museumplein en niet meer op het Jan Salwaplein.

Volgens bepaalde berichten in de media, klagen de Kermisexploitanten al jaren over die locatie. De kermis ligt volgens hen te afgelegen, waardoor er weinig bezoekers komen.

Rond de periode maart heeft de Burgemeester en wethouders van Veendam bekend gemaakt dat men de kermis willen verplaatsen naar het Museumplein. Maar men verwachte in die tijd dat veel centrumbewoners nodige protesten zal gaan bezorgen. Jaren geleden werd de kermis ook al in het centrum gehouden. Omwonenden klaagden toen veelvuldig over overlast. Om dit tegen te gaan kon men tot 15 April protest aanteken.

Maar blijkbaar is nu definitief de beslissing genomen dat men de kermis vanaf nu op het Museumplein wordt gehouden.

Wij verwachten dan ook dat de Wim Monnereau school hier heel blij mee is. Alleen we vragen ons nu wel af waar men de markt moet gaan houden als er kermis is.

De kermis wordt gehouden van 29 september tot en met 8 oktober. En de euro dag is op maandag 2 oktober ( waarom niet op woensdag? ) En we kunnen op zondag 8 oktober rond 3 uur in de middag kermisvieren met Bassie van de TV.