Regio

Cursus Tuinreservaten in WinschotenWINSCHOTEN - Groene tuinen worden steeds zeldzamer, tegels en bestrating maken plaats voor groen omdat het makkelijker is in onderhoud. Maar vogels, vlinders en andere dieren hebben in zo'n tuin niks te zoeken. Dat kan anders!

In april start IVN Bellingwedde in samenwerking met de Club Oldambtster Groen de cursus Tuinreservaten. Tuinreservaten zijn groene paradijsjes. Geen kaal terras vol met steen of kunstgras, maar een levendige oase waar mens en dier gelukkiger van worden.

Eigenlijk hoef je niets over natuur of tuinieren te weten. De cursus neemt je stap voor stap mee door
je eigen tuin. Je gaat je afvragen wat een vogel, vlinder of kikker zoal nodig heeft. Vervolgens zorg jij voor de voorwaarden zoals voldoende voedsel, veiligheid en nestgelegenheid. Dan komt je tuin tot leven. Uitgangspunt bij de cursus is je eigen tuin en de mogelijkheden deze biedt. Door middel van foto's en je tuinplan worden mogelijkheden onderzocht en eventuele vorderingen gevolgd.

Hoe bescheiden je tuin ook is, je kunt er altijd een tuinreservaat van maken. Het hoeft niet
ingewikkeld of duur te zijn. Wist je dat een stenen tuin veel duurder is dan een groene tuin! En veel onderhoud kost een tuinreservaat ook niet. Ervaren docenten laten je zien hoe dat kan zonder dat het rommelig wordt. Jouw tuin vol leven wordt een tuin vol verrassingen, waarin het gaat om het genieten. Dan wordt tuinwerk bijzaak.

De cursus start op maandagavond 14 april in het MFC Parkholt te Winschoten. De kosten voor vijf avonden en twee excursies inclusief koffie/thee zijn € 100,- per persoon. Voor meer informatie en opgave kunt u contact opnemen met Lianne Schuiling ivn-bellingwedde@live.nl. Opgeven voor 30 maart. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/bellingwedde.

IVN werkt samen met Vara's Vroege Vogels en diverse natuurbeschermingsorganisaties aan de campagne Tuinreservaten. Met het initiatief willen we stimuleren dat tuinen een bijdrage leveren aan natuurbehoud.