Regio

De charme van de Tweekarspelen kunstroute op 22, 23, 29 en 30 maartKUNSTROUTE - Eind maart, om precies te zijn op 22, 23, 29 en 30 maart vindt voor de zeventiende keer de Tweekarspelen kunstroute plaats. Vier dagen wordt u de mogelijkheid geboden van diverse kunst te genieten.

De Tweekarspelenroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het landelijke Oost-Groningen. Jaarlijks trekt de route meer dan duizend kunstliefhebbers. De charme van deze route is dat het, door zijn beperkt gehouden aantal deelnemers, een intieme route is. Aan deze route nemen in totaal 15 enthousiaste beeldende kunstenaars deel. Zij werken in Winschoten, Wedde, Vriescheloo, Bellingwolde, Oudeschans, Booneschans en Bad Nieuweschans. Het evenement wordt door de hele kunstenaarsgroep gezamenlijk voorbereid. De kunstenaars kennen elkaar en elkanders werk. Ze zorgen ieder jaar weer voor een afwisselend aanbod. Op de verschillende locaties, die per fiets of auto te bereiken zijn, vindt u vertrouwd of zich telkens vernieuwend werk, ambachtelijke of beeldende kunst, werken die voor zich spreken of een verhaal nodig hebben en bekende of minder bekende gebruikte technieken.

Opvallend
Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen van de 15 kunstenaars die dit jaar deelnemen. Dit zijn Herma Arensman (schilderijen), Jente Bagchus (keramiek), Willem de Bolster (keramiek), Cilia de la Court (keramiek, schilderkunst), Mieke van Es (schilderkunst), Reny Helwes (teken-en schilderkunst), Ard Hesselink (fotografie), Wim Mulder (design meubelen), Bart van Oijen (teken- en schilderkunst), Bert Veeman (fotografie), Jeanne van Veghel (beeldhouwkunst en sieraden) en Jan van Well (aquarellen). Nieuwe deelnemers zijn dit jaar Hester Schroor (teken- en schilderkunst), Stefan de Keijzer (schilderkunst) en (als "herintreder") Nico Palar (glas-in-lood). Allen ontvangen u graag in hun huis, atelier, of galerie.

De route van circa 50 km op de grens van Westerwolde en Oldambt kan op elk willekeurig adres worden gestart en is in twee richtingen bewegwijzerd. De opvallende, gele TKR-tonnen wijzen u de ingang.

Overzichtsexpositie
In de Garnizoenskerk van Oudeschans (Voorstraat 33) is tijdens de 4 routedagen van 13.00 tot 18.00 uur een Tweekarspelenkunstroute overzichtsexpositie. Hier kunt u een indruk krijgen van het gebodene en eventueel een keuze maken van welke kunstenaars U nog meer werk wilt zien. N.B. Parkeren bij voorkeur op de parkeerplaats kruispunt Molenweg/Koude Hoek.

Website
De website www.tweekarspelenkunstroute.nl biedt u nog veel meer interessante informatie over de kunstenaars en hun werk.