Regio

Fiets mee met het Refaja ziekenhuis voor Julians StichtingSTADSKANAAL - Op zaterdag 17 mei organiseert het Refaja ziekenhuis voor het derde jaar op rij een fietstocht voor zowel toerfietsers, mountainbikers als wielrenners. Dit jaar worden de routes aangevuld met een gezinsroute. Deelname staat open voor alle belangstellenden.

De routes voeren ons door het prachtige Onstwedde en omgeving. Toer¬fi¬et¬sers kunnen 40 of 60 kilometer fietsen, wiel¬ren¬ners 60, 80 of 100 kilometer; moun¬tain¬bik¬ers fiet¬sen 40 of 60 kilometer en de gezinsroute is ongeveer 25 kilometer.

Onderweg kunnen alle fietsers bij ‘Gasterij natuurlijk Smeerling' in Onstwedde genieten van een gratis lunch. Ook wordt gezorgd voor koffie/thee en een broodje voor de start en na de finish staat er een heerlijk pastabuffet klaar. Voor vertier voor de kinderen, in de vorm van een luchtkussen o.i.d., wordt gezorgd. (Eventuele consumpties na afloop van de fietstocht zijn voor eigen rekening).

Een aantal fietsenzaken uit de omgeving van Stadskanaal zijn op 17 mei aanwezig om kleine maar ook een aantal grote artikelen/fietsen te koop aan te bieden. Daarnaast schenken zij mooie prijzen die via een verloting gewonnen kunnen worden.

Opgave
U kunt zich vanaf maandag 17 maart inschri¬jven voor de fiet¬stocht via www.refajafietst.nl waar¬bij u kunt aangeven in welke dis¬ci¬pline u wilt fiet¬sen. Op de dag zelf kunt u bepalen hoeveel kilo¬me¬ter u wilt fietsen.
Na uw inschrijving en betaling ont¬vangt u een e-mail ter bevestiging van deelname. Deze bevestiging is ook uw startbewijs op 17 mei.

Het inschrijfgeld voor volwassenen is € 10,00 bij inschrijving en op de dag zelf € 12,50. Voor kinderen van 12 tot 16 jaar zijn de kosten € 5,00. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meefietsen. Met de deelnamekosten sponsoren we Julians Stichting.

Julians Stichting
Julian, de 11-jarige zoon van Jan en Margaretha Vlieghuis overleed in juli 2011 aan een hersentumor. Dit grote verlies heeft de familie, samen met een aantal goede vrienden, doen besluiten Julians Stichting op te richten. Het geld wat geschonken wordt doneert de stichting rechtstreeks aan een specifiek hersentumorenonderzoek gericht op kinderen. Zie voor meer informatie www.juliansstichting.nl.

Vragen
Voor vragen kunt u een mail sturen naar Conny Sinot via c.sinot@refaja.nl.