Regio

Stichting Minimaclub Provincie Groningen krijgt bestelwagenvan het Oranje FondsPROVINCIE - Stichting Minimaclub Provincie Groningen heeft van het Oranjefonds een bijdrage gekregen van € 9.500,00 voor de aanschaf van een bestelwagen. Met deze bestelwagen haalt de stichting 6 dagen per week voedsel op bij diversen bedrijven. Het voedsel wordt dagelijks uitgedeeld aan mensen welk onder het bestaansniveau leven. Dat doen ze dagelijks (en niet per 14 dagen) zodat de mensen die afhankelijk zijn van een uitkering meer in beweging gaan komen, en ook maakt men dan meer sociaal contact met lotgenoten.

De bestelwagen zal nog aanpassingen ondergaan maar is inmiddels in gebruik genomen en maakt maakt het mogelijk om bij nog meer bedrijven voedsel op te halen. Bedrijven die
regelmatig voedsel over hebben zijn dan ook van harte welkom, zij kunnen contact opnemen met
telefoonnummer 06-33238231.

Oranje Fonds maakt het mogelijk

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds."