Regio

Groningers in Opstand komt met verkiezingscampagnePROVINCIE GRONINGEN - Eind december 2013 wisten weinigen buiten de provincie Groningen wat de Noorderlingen al generaties lang door de winning van gas, zout en magnesium voor een negatieve bruidsschat hadden meegekregen. De rijkste provincie van Europa is als een paria behandeld en afgescheept met een fooi. Welzijn, veiligheid, werkgelegenheid en de toekomst van Groningen is in het gedrang.

Internetplatform Groningers in Opstand van Bram Reinders uit Farmsum is vastbesloten zich niet met geboden aalmoezen de vette klei op te laten sturen. En met de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart in aantocht weigeren de Groningers hun stem zonder tegenprestatie aan protestpartijen af te staan, zij doen het dit anders!

Groningen stemt Blanco
Op maandag 17 februari is de ludieke, maar tegelijk bloedserieuze verkiezingscampagne ‘Groningen stemt Blanco' van start gegaan. De campagne roept alle Groningers op om blanco te stemmen, naar Baskisch voorbeeld. Elke Groninger kan zijn eigen punten aandragen voor het verkiezingsprogramma en ook kunnen alle Groningers zich aanmelden als kandidaat.

Nieuwsgierig hoe de Groningers dat doen? Ga naar de campagnesite en Facebookpagina van Groningen stemt Blanco en zie hoe zij hun stem laten horen.

De Groningers gaan geschiedenis schrijven!