Regio

Bibliotheek Oude Pekela weer openPEKELA - Vanaf maandag 17 februari is de Bibliotheek Oude Pekela weer open. De Bibliotheek is verhuisd naar het nieuwe multifunctionele centrum aan de Sportlaan 4 en is voortaan op alle werkdagen open van 9.00 tot 18.00 uur. Op donderdagavond is de Bibliotheek open tot 21.00 uur.

Nieuwe manier van werken
De Bibliotheek is niet alleen helemaal opnieuw ingericht, er is meer veranderd. De Bibliotheek is vaker en langer open. Leden kunnen voortaan met behulp van een automaat zelf materialen lenen en inleveren. Een bibliotheekmedewerker is 's middags van half twee tot half vijf aanwezig voor vragen en advies. Buiten deze uren kunnen bezoekers gebruik maken van de zelfbedieningsapparatuur. Tijdens de openingsweken zal er de hele dag een medewerker aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Bibliotheekconcept
De nieuwe Bibliotheek van Oude Pekela is ingericht volgens het Groninger bibliotheekconcept, waarbij de inrichting eigentijdser is en de collectie beter is afgestemd op de wensen van de leners. In onder andere de Bibliotheek in Haren en Grootegast wordt al enkele jaren heel erg succesvol met dit concept gewerkt.
Officiële opening
Het nieuwe multifunctionele centrum in Oude Pekela wordt op zaterdag 15 maart a.s. officieel geopend. Dan wordt ook de naam van het centrum bekendgemaakt.