Regio

Groningers in Opstand..: Wij gaan geschiedenis schrijven!PROVINCIE GRONINGEN - De Groningers zijn sinds Oudjaarsdag bijna dagelijks in het nieuws. Anderhalve maand verder voeren ze nog steeds de landelijke discussie. En na een korte stilte voor de störm, zal heel Nederland na het weekend zijn ogen wederom gericht hebben op de Groningers in Opstand...

Het begin van een Groninger Opstand
Na de sluiting van aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl gaf Bram Reinders uit Farmsum met de Facebookpagina ‘Groningers in Opstand' een podium voor de onvrede die leeft bij de Groningers. In recordtijd passeerde de Facebookgroep 25.000 likes en werd Groningers in Opstand het meest succesvolle Groninger online burgerinitiatief ooit. Al snel volgden soortgelijke Facebookinitiatieven door heel Nederland.

Samen sterk voor welzijn, veiligheid en werk!
Binnen zes weken stonden Groningers bij duizenden in Delfzijl, Zuidbroek en in Den Haag. En niet alleen voor welzijn en werkgelegenheid heeft Groningers in Opstand de deuren geopend. Ook voor actiegroepen en belangenorganisaties tegen de gaswinning is er dankzij het platform eindelijk aandacht gekomen. De Groninger Bodem Beweging heeft zich bewezen als organisatie met kennis van zaken die zich niet uit het veld laat sturen.

Groningen wordt opnieuw landelijk nieuws
Alle Groningers in Opstand hebben de afgelopen maand een geweldige prestatie verricht. Terwijl onze bodem wordt leeggeroofd, de huizen verzakken en de banen met duizenden uit de provincie verdwijnen heeft Groningen laten zien dat ze het zat is. Er wordt echter nog steeds niet naar de Groningers geluisterd. Het is daarom tijd voor de volgende stap. Een nieuwe richting waarbij de Groninger (actie)vlag nodig zal zijn. Een koers waardoor Groningen na het weekend weer landelijk nieuws zal worden én blijven. Een koers waarmee Groningen geschiedenis gaat schrijven!

Maandag 17 februari zal Groningers in Opstand haar plannen presenteren.