Regio

Refaja ziekenhuis komt met gratis tvSTADSKANAAL - Met ingang van vandaag kunnen de patiënten van het Refaja ziekenhuis gratis tv kijken. Daarnaast verdwijnt de betaalde patiëntentelefoondienst aan het bed. Men kan gebruikmaken van de eigen mobiele telefoon.
De patiëntentelevisie en bedtelefoon waren geïntegreerd in het verpleegoproepsysteem. Dit systeem wordt in de loop van dit jaar vervangen. Bovendien waren de betaalkaarten voor de tv en telefoon niet meer verkrijgbaar. Om die reden en omdat het Refaja ziekenhuis een betaalde tv-service niet meer van deze tijd vindt, is besloten de tv's nu al gratis aan te bieden. De Olympische spelen zijn nu voor alle patiënten te volgen.

Ook de betaalde patiëntentelefoon verdwijnt. Patiënten kunnen voortaan hun eigen mobiele telefoon gebruiken. Voor patiënten die geen mobiele telefoon tot hun beschikking hebben, wordt samen met de verpleging gezocht naar een oplossing. Voor bezitters van smartphones is overigens ook gratis wifi beschikbaar.

Mobiel telefoneren
Mobiel telefoneren in het Refaja ziekenhuis mag, tenzij het anders staat aangegeven. Er zijn plaatsen waar mobiele telefoons storingen aan apparatuur kunnen veroorzaken. Maar op de meeste plaatsen in het ziekenhuis is dat niet het geval. Wel wordt patiënten gevraagd zich aan bepaalde regels te houden om de rust te kunnen handhaven.