Regio

24 uur peddels, kano's, ballen en strijd!STADSKANAAL - Zaterdag 15 februari begint om 10:00 uur het 24 uur durende kanopolo toernooi in het Pagedal in Stadskanaal. Zestien teams uit Nederland en Frankrijk nemen het tegen elkaar en de vermoeidheid op tijdens een etmaal keiharde strijd.

Kanopolo is een dynamische sport waarbij veel in een korte tijd gebeurt. Twee doeltjes hangen boven het water waarin gescoord moet worden door met de bal te gooien of de peddel te gebruiken. Net als met voetbal worden corners, vrije ballen en penalty's gespeeld. Maar er is sprake van een contactsport, met de boten wordt tegen en over elkaar heen gevaren en de speler met de bal mag worden omgeduwd. In teams van vier wordt tegen elkaar gevaren, voor de spelers is een mix van uithoudingsvermogen, explosiviteit, techniek en tactiek belangrijk!

In 2010 organiseerde KVSO, kanovereniging Stadskanaal en omstreken het toernooi voor het eerst. Deze 5e keer dat het toernooi georganiseerd wordt is hiermee ons eerste lustrum. Daarnaast is KVSO de enige vereniging die een 24uur durend kanopolo toernooi in het zwembad organiseert in Europa.

Op zaterdag 15 februari zijn de deuren vanaf 10 uur open voor bezoekers, gedurende de hele dag en nacht worden wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk zal de finale worden afgefloten om 10 uur op zondagochtend waarna een prijsuitreiking plaats vindt om 10:30 uur.

Entree is gedurende beide dagen geheel gratis.

Meer informatie en het speelschema kunt u vinden op de website van KVSO. www.kvso.nl