Regio

Geslaagde finaledag DCIG competitie paardenZUIDBROEK - Traditioneel is één dag tijdens het CSI2* IICH Groningen voor de landelijke dressuurrubrieken klasse B t/m Z2. Vandaag zijn de finales van deze DCIG competitie Paarden gereden. In de klasse B en L won Ilse Hummel met Eliwando de kür op muziek. Laura Zwart met Lumen Express werd tweede voor Marissa Spoor met Empire S. De kür op muziek in de klasse M en Z is gewonnen door Marjan Hooge met Fulltime voor Linda Kouwenhoven met Diva en Marloes Oosterhof met Asimone B. Evenals voorgaande jaren kwalificeren de beste combinaties van deze DCIG (Dressuur Competitie Indoor Goningen)-competitie zich voor de wedstrijd. De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.iichgroningen.nl.

Pony's
Dit jaar is er wederom een dressuurdag voor pony's. Ook hiervoor zijn selectiewedstrijden verreden. De finale van de DCIG Competitie Pony's 2013 wordt op 23 december verreden in de klasse B t/m Z2. De volledige uitslagen van deze dag zijn terug te vinden op www.iichgroningen.nl.

Show
Vanavond heeft de Olympische dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels een clinic gegeven die werd afgesloten met een kür op muziek. In 2008 heeft zij met Hunter Douglas Sunrise deelgenomen aan de Olympische Zomerspelen in Peking en won zij zilver in de landenwedstrijd.

Tijdens CSI2* IICH Groningen zijn een aantal shows, namelijk:

  • Ride and drive; kür op muziek van 4 Friese paarden met sjezen (27 december)
  • IJslandrijders www.ijrn.nl (28 december)
  • Tuigpaarden Stal Mekkes (28 december)
  • Demonstratie van Christa Larmoyeur (3 januari)
  • Ruiterbal met medewerking van Given (3 januari)

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt Indoor Groningen deel uit van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie. De KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie geeft op 28 december een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vind plaats tot en met 4 januari 2014 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.