Regio

52 ste editie Indoor Groningen van startZUIDBROEK - De 52ste editie van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen is vandaag van start gegaan met het springconcours in de klasse L. Vandaag werden er 6 rubrieken verreden in deze klasse. Jan Emmens, Maureen Bonder, Henk Hooge, Mariol Middel, Marit Hoekstra en Marjan Hooge wisten elk een rubriek te winnen.

Morgen, zaterdag 21 december, worden de laatste groepswedstrijden in de klasse L gereden, gevolgd door de kleine finale en de finale. Tevens wordt 's avonds de Hang and Jump wedstrijd gehouden, aangeboden door Schomaker Mannenmode Veendam. Hierbij wordt de tijd voor het puntenparcours bepaald wordt door de tijd dat een partner aan een spijkerbroek hangt.

Dressuur
Traditioneel is één dag tijdens het CSI2* IICH Groningen voor de landelijke dressuurrubrieken klasse B t/m Z2. Dit jaar is er wederom een dressuurdag voor pony's op 23 december. Evenals voorgaande jaren kwalificeren de beste combinaties van de DCIG-competitie zich voor deze wedstrijd

Show
Op zondag 22 december geeft de Olympische dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels een clinic. In 2008 heeft zij met Hunter Douglas Sunrise deelgenomen aan de Olympische Zomerspelen in Peking en won zij zilver in de landenwedstrijd. Naast deze clinic zijn er tijdens CSI2* IICH Groningen een aantal shows, namelijk:

  • Hang and Jump (21 december)
  • Ride and drive; kür op muziek van 4 Friese paarden met sjezen (27 december)
  • IJslandrijders www.ijrn.nl (28 december)
  • tuigpaarden Stal Mekkes (28 december)
  • demonstratie van Christa Larmoyeur (3 januari)
  • Ruiterbal met medewerking van Given (3 januari)

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt Indoor Groningen deel uit van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie. De KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie geeft op 28 december een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. De volledige uitslagen zijn te vinden op www.iichgroningen.nl. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vind plaats tot en met 4 januari 2014 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.