Sport

Monsterzege Veendam tegen Helmond SportBV Veendam heeft geweldig uitgehaald tijdens de eerste wedstrijd van de tweede periode. In Helmond won BV Veendam met maar liefst 7-1. Het geplaagde Helmond Sport (vele blessures) eindigde de wedstrijd met acht spelers.

De wedstrijd was na 20 minuten al geen wedstrijd meer. De spitsen Marnix Kolder en Kassim Bizimana waren een plaag voor de verdediging van Helmond Sport. Marnix Kolder opende de score. Een diepe bal van Gerard Wiekens wordt eerst weggewerkt, Niek Loohuis kopt dan op Marnix Kolder en die kan binnen werken.
De 0-2 was weer Veenkoloniaals. De altijd doorvechtende Angelo Cijntje zorgt voor onrust in de verdediging van Helmond Sport. Een terugspeelbal wordt nog net over de keeper heen gekopt door Kassim Bizimana.

In de 19e minuut wordt Marnix Kolder door Sandro Calabro vastgehouden in het strafschopgebied. Marnix Kolder klaart dit klusje zelf tot 0-3. Daarna is de beurt weer aan Kassim Bizimana. Na een voorzet van Angelo Cijntje mislukt zijn kopbal maar kan de bal toch op miraculeuze wijze langs keeper Strijbosch frommelen.

Helmond Sport moet dan voor de rust verder met tien man. Zelic trapt na op Mile Krstev. Scheidsrechter Makkelie kan niets anders doen dan Zelic van het veld te sturen.

Marnix Kolder gaat hierna weer verder met scoren. Vlak voor rust kan hij na een corner bij de tweede paal rustig binnen schieten. Dan staat er een riante russtand op het scorebord 0-5.

Gerald Vanenburg stuurt zijn spelers in de rust snel het veld weer op. Er zullen ongetwijfeld harde woorden gevallen zijn. Het lijkt erop dat de spelers van Helmond dit oppakken. Gelijk na rust scoort Ivar van Dinteren uit een vrije trap in de bovenhoek de eretreffer. Barto en Calabro krijgen nog de kans om de stand nog iets dragelijker te maken. Barry Ditewig stond dit niet toe.

Uit de uitbraak na deze kansen gooide Marnix Kolder het duel helemaal in het slot voor zover dit nog niet het geval was. De laatste Veendammer goal kwam op naam van Ruben Schaken. Marnix Kolder legde de bal breed op Schaken die kon simpel binnen schieten.

Scheidsrechter Makkelie gaf Nieuwenburg een tweede gele kaart. Voorafgaand op het laatste Veendammer doelpunt werd er op de middenlijn een overtreding gemaakt door Roy Hendriksen. De scheidsrechter dacht dat Nieuwenburg deze overtreding had gemaakt. Ondanks alle commotie kon Nieuwenburg toch van het veld. Even later kon ook Buys zijn emotie niet meer de baas en stak zijn middelvinger op tegen de assistent scheidsrechter waardoor ook hij het veld kon verlaten.

Voor BV Veendam een goede start in de tweede periode en een mooie generale voor de bekerconfrontatie tegen Feyenoord.