Oud Veendam

Oud Wildervank



Rink Oosting is amateurhistoricus en verzamelt oude foto´s en verhalen die de geschiedenis van Veendam vertellen. Wekelijks op parkstadveendam een nieuw verhaal, zoveel mogelijk inhakend op de actualiteit, omlijst met foto's. Mocht u zelf in het bezit zijn van oude foto's, ansichtkaarten, dia's, oude nota's, verhalen enz. U kunt Rink Oosting bereiken op telefoonnummer 06-41586400 of per e-mail: rinkoosting@online.nl


Tot 1969 was Wildervank een zelfstandige gemeente en bij een gemeente hoort een gemeentehuis. In 1890 werd de eerste steen gelegd voor het gemeentehuis van Wildervank en in 1891 werd het in gebruik genomen.

Het gebouw staat strategisch tussen beide kerken, met aan de noordkant de gereformeerde kerk en aam de zuidzijde de vroegere hervormde kerk.

Er gebeurde veel op dit kleine stukje Wildervank want naast de twee kerken en het gemeentehuis stond naast het gemeentehuis het voormalige hotel Boelens dat naast een hotelfunctie ook een café, restaurant en zalenverhuur had.

Nadat de gemeente Wildervank werd opgedeeld tussen Veendam en Stadskanaal, verloor het gemeentehuis zijn oorspronkelijk functie. Jarenlang heeft het dienst gedaan als onderkomen voor de sociale dienst van de gemeente Veendam.

Nadat deze dienst een nieuw onderkomen kreeg in Veendam kwam het pand leeg te staan.