Overslaan en naar de inhoud gaan
Site Header

Kerstactie Westerschool voor Voedselbank groot succes

Door op vrijdag, 13 december, 2013 - 16:25

Door Ouderraad Westerschool

WESTERSCHOOL - Van dinsdag 10 december t/m donderdag 12 december hield deWesterschool in Wildervank een kerstactie voor de Voedselbank Veendam-Menterwolde. De dozen die door sponsor Wieringa's knappertjes beschikbaar werden gesteld, samen met 2 volle dozen van zijn eigen producten, werden gedurende de actie dagen goed gevuld.

Het is een fantastisch eindresultaat waar de school, leerlingen, ouders en ouderraad zeer trots op mogen zijn. De Voedselbank heeft vrijdag 32 volle dozen kunnen ophalen. De artikelen in de dozen bestonden uit oa macaronie, knakworstjes, crackers, rijst, pannenkoekenmix, chocolade, koekjes, drinken, blikken groente, vla, tomatenpuree, appelstroop, hagelslag en nog veel meer lekkere dingen. We hopen dat we veel mensen en natuurlijk kinderen blij kunnen maken met onze bijdrage.
Een actie waarbij de maatschappelijke betrokkenheid van iedereen goed te zien was. Op de dependance hebben leerlingen kerstkaartjes gemaakt, om in de pakketten te doen.

Deze actie is zeker voor herhaling vatbaar. Dat er in een welvarend land als Nederland voedselbanken nodig zijn, zodat iedereen voldoende te eten heeft, is eigenlijk een schande. Het zou beter zijn om te kijken hoe dit maatschappelijk probleem opgelost kan worden, zodat voedselbanken overbodig worden.
Alleen zolang dit probleem niet is opgelost, zullen we in actie blijven komen voor de voedselbank, want je laat je medemens die het moeilijk heeft toch niet vallen.

Iedereen bedankt voor de bijdrage aan de actie.