Regio

Niedersachsenticket geldig vanaf GroningenDUITSLAND - In de maand december is het bij wijze van proef mogelijk voor reizigers die een dagje er op uit willen in het noord Duitse Niedersachsen al vanaf Groningen gebruik maken van het zogeheten Niedersachsenticket. Dit treinkaartje maakt het mogelijk voor een gezelschap van maximaal 5 personen tegen een zeer aantrekkelijk tarief te reizen naar bestemmingen in de noord Duitse deelstaat Niedersachsen. Het gaat hier om een initiatief van de provincie Groningen, gedeputeerde Mark Boumans is nog in onderhandeling met Arriva om de regeling permanent te maken.

Hoewel Bremen en Hamburg officieel niet tot Niedersachsen behoren is het kaartje hier wel geldig, en behoort een dagje shoppen in Hamburg gewoon tot de mogelijkheden. Nog een bijkomend voordeel is dat dit kaartje in Hamburg ook geldig is in het stadsvervoer. (Bus/Tram/Metro).

Of ditzelfde voor onze Duitse gasten ook in het stadsvervoer in de stad Groningen geldt of gaat gelden is nog onduidelijk.

Ook kunnen mensen die in Duitsland dit kaartje hebben gekocht door reizen naar Groningen. Dit om het voor onze oosterburen extra aantrekkelijk te maken om onze provincie te bezoeken.

Vooralsnog kan er alleen gebruik gemaakt worden van dit kaartje op het traject Groningen - Leer en geldt het kaartje helaas nog niet vanaf Veendam. Veendammers zullen het daarom voorlopig moeten doen met de dichtstbijzijnde opstapplaats Zuidbroek. Het zou mooi zijn als het traject Veendam - Zuidbroek zou worden toegevoegd zodat er voor Veendammers ook een goede reismogelijkheid met noord Duitsland ontstaat en niet onbelangrijk wordt het daarmee voor onze oosterburen ook aantrekkelijk om het mooie Veendam eens te bezoeken.

Het Niedersachsenticket is op werkdagen maandag t/m vrijdag geldig na 9.00 uur tot 03.00 de volgende dag, en op zaterdag, zon en feestdagen (Let op! Duitse feestdagen!) vanaf 0.00 tot 03.00 de volgende dag. En is enkel geldig in het zogeheten Nahverkehr en er mag dus niet met bijvoorbeeld IC/EC en ICE treinen gereisd worden. Kijk voor de exacte voorwaarden in de folder:

De kosten van het kaartje:

1 persoon € 22
2 personen € 26
3 personen € 30
4 personen € 34
5 personen € 38

Om een dagje te winkelen in Hamburg bent u met 5 personen dus slechts € 7,60 per persoon kwijt! Hier kunt u zeker met de huidige brandstofprijzen niet voor rijden, en heeft u geen last van files en parkeerkaartjes!

Voor meer informatie kan er gekeken worden op http://www.wiederline.com/