Regio

Kerstroute 14 en 15 december Kiel-WindeweerEen heel weekend lang genieten van brocante kerstartikelen, kunst en lekkers

KIEL-WINDEWEER - Een heel weekend lang genieten van brocante kerstartikelen, kunst en lekkers. Kom tijdens de donkere dagen voor Kerst naar het lintdorp Kiel-Windeweer. Want daar wordt in het weekend van 14 en 15 december aanstaande voor de 11de keer de Kerstroute georganiseerd. Klein-schalige ondernemers en hobbyisten verwelkomen een breed publiek op hun in kerstsfeer gehulde locatie. En als er dan ook nog sneeuw valt, dan is Kiel een schitterend decor voor een Kerstroute.

De Kerstroute speelt zich af langs beide kanten aan het Kieldiep. Zigzaggend over de vele bruggetjes treft men de ondernemers aan, die het dorp rijk is. Dit kan heerlijk relaxed per fiets, te voet of neem het gemak van de auto. De locaties van de deelnemers zijn doorgaans bijzonder te noemen. Denk hierbij aan een huiskamer, een verbouwd schuurtje, garage of deel van een boerderij. Geniet een heel wee-kend lang van brocante kerstdecoraties, kunst, meubels, sieraden, zelfbereide lekkernijen en nog veel meer.

Deelnemers zijn:

 • Pieter Venemakade 29A: Kielster Kookclub: Drie heren op adres van Wilco Reefman bakken in een echte houtoven desembrood en pizza's, gerookte vis. En verder organiseren zij een gehaktbalcompetitie.
 • Pieter Venemakade 79A: Dorpshuis 't Woldhuus: Het dorpshuis is omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt en buiten staan kraampjes opgesteld. Kleine kinderen kunnen op paardjes van manege Nieboer een ritje maken. En met het Rad van Fortuin zijn leuke prijzen te winnen.
 • Dorpsstraat 90: Elly Venema: Home-en kerstdecoraties en handgemaakte spullen van de antroposofische instelling Ilmarinen.
 • Dorpstraat 196: Nicole Otto:  Duitse kerstmarkt met huisgemaakt kerstgebak, chocolade fruit en Duitse braadworst en oliebollen. Verkoop van zelfgemaakte vogelhuisjes en vogeltaarten.
 • Dorpsstraat 202: Irene Venema en Hilda Eulink: Brocante kerstfair met kerstartikelen, bloemsierkunst, deurkransen en decoraties voor huis en tuin.
 • Pieter Venemakade 209: Romala's home: Galerie en theehuis. Import van Vietnamees hardhouten meubelen, bamboe en kunst.
 • Dorpstraat 220: Monique Goozen: Verkoop van kerstballen en andere kerststukken..
 • Dorpsstraat 246: Glazerij Prins: Raamdecoraties en sieraden van glas.
 • Dorpsstraat 282: Meubelmakerij Peter en Praktijk voor verlies en veranderwensen: Peter Duijnisveld maakt houten meubels naar wens op maat, gemaakt van eerlijk hout. Zondag is er een open dag bij de Praktijk voor verlies en veranderwensen van Vera Duijnisveld. Er kan vrijblijvend een praatje worden gemaakt en of vragen gesteld.
 • Dorpsstraat 308: Koffie- en theeschenkerij Dwinke: Heerlijke en verrassende biologische lekkernijen en verkoop van biologische producten. Buiten staat een kraam met tweedehands spullen. Eigenaar Nicolien Wols is afgestudeerd als natuurvoedings-kundige. Voor de Kerstroute heeft ze oliën en zalven gemaakt, welke een ontspannend effect hebben voor de huid en geest. Te gast is Janneke, zij verkoopt prachtige kerstdecoraties voor binnen en buiten.
 • Dorpstraat 310: Jannie Lenting en te gast is Janbibejan: Half edelstenen, mineralen, etherische oliën, verdampers, keramiek, sieraden en beelden. Te gast is Janbibejan. Zij maken houten speelgoed, zelfgemaakte kerstkaartjes en knutsels.

Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10:00 en 18:00 uur. Deelnemende locaties zijn te herkennen aan de rode vlag met gouden ster. De toegang is op alle locaties gratis. Voor info kijk op www.kiel-windeweer.nl