Overslaan en naar de inhoud gaan

Lezingen en een bijzondere voorstelling in de OZG

Door op woensdag, 30 oktober, 2013 - 18:06

WINSCHOTEN/DELFZIJL - In het kader van de Week van de Chronisch Zieken organiseert de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) een aantal activiteiten. Op dinsdag 12 november is er in de personeelsflat op locatie Lucas een informatieavond getiteld ‘Patiënt aan zet', met vier korte lezingen onder voorzitterschap van RTV Noord presentator Jaap Nienhuis. Op vrijdag 15 november geeft Freek Slemmer, zelf kankerpatiënt, de voorstelling ‘Superchronisch, the best of 12,5 jaar Kahler' in het restaurant op locatie Delfzicht. Beide activiteiten beginnen om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). De toegang voor beide bijeenkomsten is gratis.

Lezingen ‘Patiënt aan zet'
Jaap Nienhuis, die regionale bekendheid geniet als presentator voor RTV Noord, zal op 12 november de lezingen ‘Patiënt aan zet' introduceren. Deze lezingen gaan over het leven met een chronische ziekte en wat je als patiënt zelf kan doen om de regie te behouden. Sprekers tijdens deze avond zijn een fysiotherapeut, een medisch maatschappelijk werker, een ziekenhuisapotheker en een ervaringsdeskundige. Zij staan stil bij onder andere het belang van bewegen en het trouw geneesmiddelen innemen, bij de mogelijkheden hoe je in het dagelijkse leven met een chronische aandoening omgaat en wat je als patiënt zelf kunt doen om te zorgen dat de zorg goed verloopt.

De voorstelling ‘Superchronisch'
Freek Slemmer, overlever van de ziekte van Kahler (botkanker), laat in zijn voorstelling zien wat het betekent om chronisch ziek te zijn. Maar ook dat het leven, ondanks beperkingen, heel mooi kan zijn! Krachtig, ontroerend, teder, realistisch, met grappen, anekdotes en directe vragen vertelt hij in Supermanshirt, pyamabroek en met infuuspaal zijn eigen patiëntenverhaal. Hij geeft antwoord op vragen als: welke behandelingen zijn er ondergaan, wat zijn de voor- en nadelen van behandelingen, wat voor impact heeft een chronische ziekte op je privéleven en hoe is het om met beperkingen te leven?

Informatie en aanmelden beide bijeenkomsten
Via 088-066 1000 of via facilitairmeldpunt@ozg.eu met opgave van de te bezoeken activiteit en het aantal personen.
Meer informatie over deze bijeenkomsten zijn te lezen op de website van de OZG: www.ozg.nl